:

Vad gör en IT Infrastrukturspecialist?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en IT Infrastrukturspecialist?
  2. Vad gör en Cloud Engineer?
  3. Hur blir man en nätverkstekniker?
  4. Vad tjänar en it specialist?
  5. Vad gör en Molnarkitekt?
  6. Är det svårt att bli nätverkstekniker?

Vad gör en IT Infrastrukturspecialist?

Som IT-infrastrukturspecialist planerar och genomför du installationer, drift och underhåll på IT-infrastruktur som servrar, nätverk och virtualiserade resurser.

Vad gör en Cloud Engineer?

Du får kunskap om hur antivirusprogramskydd, kryptering, accesskontroll, webbfiltrering, åtkomsthantering, brandväggar och IPS skyddar tjänster i molnet från o-auktoriserad åtkomst och attacker. Slutligen lär du dig att översiktligt redogöra för ISO 27001/ISO 27002 och ISO 27018.

Hur blir man en nätverkstekniker?

Hur blir man nätverkstekniker Det finns flera olika vägar man kan gå för att bli nätverkstekniker. Man kan välja mellan att studera en nätverkstekniker utbildning på högskola, yrkeshögskola eller läsa en grundkurs inom nätverksteknik för att bygga på sina kunskaper.

Vad tjänar en it specialist?

Akavias lönestatistik 2020 för IT-akademiker visar att medianlönen för nyexaminerade är 32 000 kr. Efter 6-10 år i yrket är medianlönen 44 550 kr och 16-20 år efter examen är medianlönen 51 000 kr.

Vad gör en Molnarkitekt?

En molnarkitekt är en expert på att administrera offentliga, privata och hybrida molnmiljöer. De utvecklar dynamiska lösningar som ger en konkurrensfördel för det företag de arbetar för. En molnarkitekt har bland annat följande dagliga uppgifter: Planera införandet av molnet.

Är det svårt att bli nätverkstekniker?

Hur blir man Nätverkstekniker på gymnasiet? Det kan vara bra att läsa Teknikprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet för dig som vill bli nätverkstekniker. På så sätt läser du mer matematik och fysik, som ofta behövs för att vara behörig till utbildningar inom nätverksteknik på eftergymnasial nivå.