:

Vad jobbar en finansmäklare med?

Innehållsförteckning:

 1. Vad jobbar en finansmäklare med?
 2. Vad krävs för finansmäklare?
 3. Hur börjar man jobba inom finans?
 4. Hur mycket tjänar man som mäklare inom finans?
 5. Hur många år måste man plugga för att bli Mäklare inom finans?
 6. Vad kan man jobba som inom finans?

Vad jobbar en finansmäklare med?

En mäklare inom finans ger kunder förslag till köp och försäljning av aktier, obligationer och andra värdepapper. Mäklaren tar på kundens order hand om inköp och försäljning av värdepapper. Beroende på arbetets inriktning kan man kallas aktiemäklare/fondmäklare, penningmarknadsmäklare eller optionsmäklare.

Vad krävs för finansmäklare?

Mäklare inom finans eller aktiemäklare har oftast en civilekonom- eller civilingenjörsexamen med inriktning industriell ekonomi. Behörigheten till Civilekonomprogrammet är grundläggande behörighet, Matematik 3 b/c och Samhällskunskap 1b.

Hur börjar man jobba inom finans?

För att bli Finansekonom ska man i allmänhet ha en ekonomisk högskoleutbildning, gärna med inriktning på finansiering. Datakunskaper och goda kunskaper i språk, främst engelska är värdefulla. Även Finansanalytiker och Värdepappersmäklare har oftast en ekonomisk högskoleutbildning med inriktning på finansiering.

Hur mycket tjänar man som mäklare inom finans?

91 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur många år måste man plugga för att bli Mäklare inom finans?

Vad gäller eftergymnasial utbildning, så gäller följande: Mäklare inom finans har i Sverige traditionellt en examen som civilekonom eller en examen som civilingenjör med inriktning industriell ekonomi. Civilekonomprogrammet är 4 år lång högskoleutbildning (på heltid).

Vad kan man jobba som inom finans?

Exempel på yrken inom bank & finans

 • Bankrådgivare.
 • Bankman.
 • Finansanalytiker.
 • Företagsrådgivare.
 • Privatrådgivare.