:

Vilken linje ska man gå om man vill bli optiker?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken linje ska man gå om man vill bli optiker?
  2. Kan man jobba som optiker utomlands?
  3. Vad tjänar man på Synsam?
  4. Var kan man utbilda sig till optiker?
  5. Var kan man jobba som optiker?

Vilken linje ska man gå om man vill bli optiker?

Svar: Hej, För att söka in på Optikerprogrammet på universitet/högskola krävs det Ma D, Fy B, Ke B och Bi B med lägst betyget Godkänd. Det finns även KY-utbildningar som du kan läsa och där behörighet för högskolestudier, Ma A, Eng B krävs för att söka utbildningen.

Kan man jobba som optiker utomlands?

Inom optikerprogrammet finns möjligheter att förlägga en period av utbildningen utomlands. Utbytet sker genom att optikerprogrammet har ingått avtal om studentutbyte med ett antal universitet runt om i världen, dit du som optikerstudent kan åka om du blir antagen.

Vad tjänar man på Synsam?

25 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Var kan man utbilda sig till optiker?

Vilken utbildning krävs för att bli optiker? Om du vill arbeta som legitimerad optiker i framtiden finns det två utbildningar att välja på, en på Karolinska Institutet i Stockholm och en på Linnéuniversitetet i Kalmar. Utbildningarna bedrivs på heltid i tre år och leder till en optikerexamen.

Var kan man jobba som optiker?

De flesta optiker arbetar på någon av de optikkedjor som finns runt om i landet, men fler har på senare tid börjat jobba på ögonkliniker av olika slag inom landsting eller privat sektor. Optikerutbildningen är treårig och leder fram till kandidatexamen, vilket ger legitimation och kontaktlinsbehörighet.