:

Är det lätt att få jobb som resekonsult?

Innehållsförteckning:

  1. Är det lätt att få jobb som resekonsult?
  2. Vad är TRAC?
  3. Hur mycket tjänar en Resekonsult?
  4. Vem är Reseproducent?
  5. Hur är det att jobba som resekonsult?
  6. Vad tjänar en Reseproducent?
  7. Hur är det att jobba som resesäljare?
  8. Hur mycket tjänar man som säljare?
  9. Vad gör en researrangör?

Är det lätt att få jobb som resekonsult?

yrket Resekonsult är i Sverige inte "reglerat" - alltså är det helt upp till arbetsgivare att ge jobbet eller uppdraget till vem de vill, med vilken tidigare utbildning som helst. Du får söka jobb eller enskilda uppdrag som resekonsult; arbetsgivaren bestämmer vem hen anställer.

Vad är TRAC?

TRAC är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning (400p) som ger kompetens för att arbeta hos en resebyrå eller researrangör. Syftet med TRAC – Travel Academy AB är att erbjuda resebranschens bästa yrkesutbildning för dig som vill arbeta som turism- och resekonsult.

Hur mycket tjänar en Resekonsult?

30 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vem är Reseproducent?

Reseproducent är ett av de många yrken inom resebranschen. Som reseproducent arbetar man bland annat med att hitta nya resedestinationer åt resebyråer och resebolag. Receproducent kan också ha andra yrkestitlar, t ex destinationsutvecklare eller resekonsult.

Hur är det att jobba som resekonsult?

Resesäljaren, som också kallas resekonsult, arbetar med försäljning och rådgivning av olika resmål, resvägar, priser och hotell med mera. Onlineresebyråer (även kallad OTA) finns på Internet. Då tar kunden själv reda på utbudet av resor och bokar resan på egen hand.

Vad tjänar en Reseproducent?

34 800 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur är det att jobba som resesäljare?

Resesäljaren ger råd och ordnar biljetter online, per telefon, mejl eller i resebyråns butik. Resesäljarens arbete utvecklas alltmer till att bli en informationskonsult och rådgivare som hjälper kunden att hitta och välja rätt resa, boka hyrbil, ordna andra evenemang eller service på resmålet.

Hur mycket tjänar man som säljare?

44 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad gör en researrangör?

En researrangör säljer egna färdigpaketerade resor eller paket som sätts ihop enligt kundens önskemål. Antalet paketresor med reguljärflyg ökar, liksom arrangörer som specialiserat sig på en viss typ av resor eller resmål.