:

Vad händer om jag blir av med jobbet?

Innehållsförteckning:

 1. Vad händer om jag blir av med jobbet?
 2. När man förlorar jobbet?
 3. Vad ger dig motivation?
 4. Får man a-kassa om man tackar nej till jobb?
 5. Vad säger man till någon som blivit uppsagd?
 6. Vad motiverar dig varje dag?
 7. Vad menas med Motivatorer?

Vad händer om jag blir av med jobbet?

Du kan få ersättning från en a-kassa under tiden du söker jobb. Hur mycket pengar du får beror på hur många timmar du har arbetat, vilken inkomst du har haft och hur många timmar per vecka du är arbetslös. Kontakta din a-kassa för att få veta vilken ersättning du kan få.

När man förlorar jobbet?

Se över din ekonomi. När du förlorar ditt jobb förlorar du antagligen även din huvudsakliga inkomstkälla. Något av det viktigaste i den här situationen är att se över din ekonomi. Fundera över vad – och om – du får i arbetslöshetsunderstöd och om du kommer att få något avgångsvederlag.

Vad ger dig motivation?

Känn efter om det är något som stämmer på dig. Motivationen hämtas från uppväxten. Mina föräldrar har alltid jobbat målmedvetet vilket jag beundrar dem för. Jag har lärt mig mycket av dem, och det ger mig stöd och självförtroende att ta på mig utmaningar utan rädsla för misslyckande.

Får man a-kassa om man tackar nej till jobb?

Ja, din a-kassa påverkas om du tackar nej till jobb. Du blir avstängd från ersättning i ett visst antal dagar. Tackar du nej till jobb fyra gånger blir du helt av med din ersättning från a-kassan.

Vad säger man till någon som blivit uppsagd?

– Kom inte med hurtiga tillrop som »Det ordnar sig ska du se, du får snart ett nytt jobb«. Ge heller inte uttryck för hur synd det är om personen. Ingen blir hjälpt av ord som »Det är ju jättesvårt för alla över 50 år att få jobb«. Det är dessutom bara en klyscha, säger Sylvia Björklund.

Vad motiverar dig varje dag?

Känn efter om det är något som stämmer på dig.

 • Motivationen hämtas från uppväxten. ...
 • Jag drivs av att bli framgångsrik. ...
 • Jag drivs av att att hjälpa andra. ...
 • Samarbete, att arbeta i och leda ett team. ...
 • Att sälja. ...
 • Att lära mig nya saker. ...
 • Att jobba mot en deadline och hinna utföra jobbet i tid utan att tumma på kvalitén.

Vad menas med Motivatorer?

Motivationsfaktorerna handlar istället om arbetets innehåll, kompetensutveckling, delegering, ansvar, att ge erkännande, avancemang, att skapa bra sammansatta arbetslag och laganda. Det är dessa faktorer, de Herzberg kallar ”Motivatorerna”, som skapar motivation och ger bättre och långsiktigare resultat.