:

Hur torkar man viltkött?

Innehållsförteckning:

  1. Hur torkar man viltkött?
  2. Hur kan man torka kött?
  3. Hur länge ska torkat kött hänga?
  4. När är det torkade köttet Huvudfödan?
  5. Vad kan man torka i en Svamptork?
  6. Hur gör man parmaskinka?

Hur torkar man viltkött?

Kött ska torka inifrån och ut, inte utifrån och in. Om köttet du ska torka snabbt får en torr hård skorpa på ytan, finns det risk för att köttbiten ruttnar inuti i stället för att torka. Det får alltså inte vara för torrt när du torkar! 70–80-procentig luftfuktighet är idealiskt, mät gärna med en hygrometer.

Hur kan man torka kött?

Torka köttet i ugnen (70 grader) eller i din torkugn (70 grader. Det är bäst att frysa köttet innan du ska tillaga och torka det - för att kunna skära tunna skivor. Som du kanske redan vet är det bäst att torka så tunna skivor som möjligt för att köttet ska kunna blötas upp snabbt.

Hur länge ska torkat kött hänga?

Hur länge köttet ska hänga för att bli ett bra torkat kött beror på köttbitens storlek, temperatur och luftcirkulation. Torkning kan, om det är små bitar med tunn struktur som exempelvis hjärtan, ta ett par veckor i ett utrymme med 4–6 grader och måttlig luftcirkulation.

När är det torkade köttet Huvudfödan?

Mat torkas i allmänhet i omkring 50 grader. Endast kött torkas i högre temperatur, för att det säkert ska hålla. Späd mat, såsom örter, behöver lägre temperatur: omkring 35–46 grader. Grönsaker kan torkas i 52 grader och frukt och bär i 57 grader.

Vad kan man torka i en Svamptork?

Vilka livsmedel kan jag torka i en frukt- och svamptork?

  • Frukt – äppelringar och bananslantar är klassiskt. ...
  • Svamp – trattkantareller och andra svampar (dock inte vanlig gul kantarell)
  • Grönsaker - zucchini, morötter, broccoli, tomater m.m.
  • Kött - Torkat kött förknippas ofta med den amerikanska benämningen "Jerky".

Hur gör man parmaskinka?

I huvudsak föregår produktionen av Prosciutto Crudo på samma vis oavsett om den framställs i regionen Emilia-Romagna (där staden Parma ligger) eller i regionen Friuli (där varianten San Daniele görs) – nämligen genom att täcka köttet med salt, eller lägga det i en saltlag, och därefter lagra det.