:

Hur bygger man upp en portfolio?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bygger man upp en portfolio?
  2. Hur ser en bra portfolio ut?
  3. Vad ska inte finnas med i en portfolio?
  4. Hur sätter man ihop en portfolio?
  5. Vad är en digital portfolio?
  6. Vad är en portfolio?
  7. Vad är portfolio i förskolan?

Hur bygger man upp en portfolio?

En portfolio bör inkludera dina bästa arbetsprover, eller de som ser bäst ut i portfolioform. Din portfolio bör också visa en variation av kunskaper eller typ av projekt. Samtidigt bör det finnas ett överhängande tema så att de olika arbetsproverna fungerar ihop.

Hur ser en bra portfolio ut?

Färger, stil, typsnitt med mera samspelar med dina bilder för att göra en bra portfolio. Du ska inte gömma dina bilder i formen du presenterar dem på, utan framhäva bilderna så att de kommer till sin rätt. Fundera på bildernas ordning, om du ska presentera dem kronologiskt eller för att skapa en viss känsla.

Vad ska inte finnas med i en portfolio?

4. Vad ska portfolion innehålla? Det behöver inte vara sant att skarpa projekt väger högre än andra, det är viktigare hur det ser ut i designen och hur du beskriver projektet. En viktig utgångspunkt är även att göra det så lätt som möjligt för mottagaren.

Hur sätter man ihop en portfolio?

Att tänka på när du skapar din portfolio Det är svårt att sätta ett exakt antal för hur många bilder som bör finnas med. Har du en stor bredd och täcker in olika genrer krävs fler bilder än om du specialiserat dig på en viss nisch. Men en riktlinje kan vara att du håller dig mellan minst 5 och max 16 stycken.

Vad är en digital portfolio?

Med en portfolio online får du en utmärkt möjlighet att visa upp dina tidigare jobb och projekt på Internet. Det är en ideal lösning för frilansare som kan visa potentiella kunder vad de är kapabla att göra. Men en portfolio-sida är också perfekt för personer som vill dela sina projekt och hobbys med resten av världen.

Vad är en portfolio?

En portfolio visar vad den studerande själv har gjort under en viss kurs eller utbildning. Den fungerar dels som objekt för utvärdering av studieprestationer, dels som ett verktyg i det kommande yrkeslivet.

Vad är portfolio i förskolan?

PORTFOLIO – Barnets pärm Föräldrar och pedagoger får kunskap i hur barnet tänker och hur det erövrar sin kunskap. Portfolio är ett förhållningssätt som innebär att dokumentation görs på ett tydligt sätt: Barnet ser och påverkar sin egen utveckling. Familjen tar del av barnets lärande.