:

Hur betalar man en bil i Tyskland?

Innehållsförteckning:

  1. Hur betalar man en bil i Tyskland?
  2. Kan man köpa en bil från Tyskland?
  3. Hur mycket kan man pruta på en bil i Tyskland?
  4. Vilka bilar är dyrast att äga?
  5. Vart kan man köpa bilar från Tyskland?

Hur betalar man en bil i Tyskland?

Importera bil från Tyskland Det bästa sättet att göra betalningen på är via banköverföring direkt till återförsäljaren, då får du ofta den bästa valutakursen. Att betala med kontanter kan många gånger bli dyrare.

Kan man köpa en bil från Tyskland?

Ska du köpa bilen i ett annat EU-land och ta in den i Sverige kallas det införsel. Kommer den från ett land utanför EU heter det import, och du måste betala tull för den. Reglerna som gäller är dock lika, och därför talar vi om att ”importera” begagnade bilar från Tyskland. Dessutom är begagnat inte alltid begagnat.

Hur mycket kan man pruta på en bil i Tyskland?

Man kan även ofta kolla om annonsen har legat inne en längre tid. Jag har köpt relativt många bilar i Tyskland och även här i Luxembourg och det är inga problem att pruta mellan euro på bilar i den prisklassen. Annars om dom är RIKTIGT snikna så får du se till att dom pröjsar exportskyltarna.

Vilka bilar är dyrast att äga?

Den enskilt största kostnadsposten är värdeminskningen. Där toppar Nissan Leaf listan med ett tapp på 57 procent under en treårsperiod medan Toyota Rav4 uppvisar lägst värdeminskning med sina 42 procent. Allra dyrast att äga är elbilen Tesla Model X 100D med en nätt månadskostnad på 18 185 kronor i månaden.

Vart kan man köpa bilar från Tyskland?

Populära tyska bilsajter En av de största internetsidorna för att köpa bil i Tyskland är www.autoscout24.de där man kan hitta stora mängder av bilar. En annan stor sida är www.mobile.de som har ett likvärdigt utbud. Vilken av dessa två sidor man föredrar att använda är mest tycke och smak.