:

Hur tar man sig runt i Aten?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man sig runt i Aten?
  2. Vad heter Athens flygplats?
  3. Vart i Aten ska man bo?
  4. Vad kostar det att åka buss i Grekland?
  5. Hur många flygplatser finns det i Aten?
  6. Är Aten säkert?
  7. Hur är Aten?
  8. Hur lång tid tar det att åka tåg till Grekland?
  9. Hur många flygplatser finns det i Grekland?
  10. Vad heter flygplatsen i Grekland?

Hur tar man sig runt i Aten?

Det smidigaste sättet att ta sig runt i Aten är med all säkerhet tunnelbanan, metron. Syntagma är huvudstationen för tunnelbanans tre olika linjer: Linje 1, den gröna linjen (kallas också ISAP), går från Kifissia i norr, via Omonia och Monastiraki i centrum till Pireus i söder.

Vad heter Athens flygplats?

Den Internationella flygplatsen i Athen heter också Eleftherios Venizelos Flygplats och det är en av de 'yngsta' flygplatserna i Europa som öppnade år 2001. Det är Greklands bästa internationella flygplats och tjänar området i huvudstaden och regionen Attika.

Vart i Aten ska man bo?

Var ska man bo? Den centrala punkten är Syntagma och här har du nära till gamla stadsdelen Plaka som är mysig med många bilfria gator fyllda med caféer, restauranger och barer. Här ligger också marknadsområdet Monastiraki med lämningar från den turkiska ockupationen.

Vad kostar det att åka buss i Grekland?

Hitta billiga bussbiljetter i Grekland

Dagliga bussarGenomsnittligt pris
Bussar från Thessaloníki till Kavála8182 kr

Hur många flygplatser finns det i Aten?

Aten Airport öppnades 2001 och ersätter Ellinikon Airport. Det är idag den mest trafikerade flygplatsen i Grekland och den används mest av Aegean Airlines, Olympic Air, Sky Express och Ryanair. Flygplatsen är modern och nås lätt med med kollektivtrafik (tunnelbana och buss).

Är Aten säkert?

Allmänna säkerhetsläget Grekland är generellt sett ett tryggt resmål. Demonstrationer förekommer, framförallt i Athen och Thessaloniki. Fredliga demonstrationer har ibland urartat i våld. Ambassaden vill mot denna bakgrund uppmana resenärer att undvika större folksamlingar och demonstrationer.

Hur är Aten?

Aten är Greklands kommunikationscentrum. Staden har landsvägs och järnvägsförbindelse med övriga delar av landet. Pireus är den främsta hamnstaden och här finns den största varvsindustrin. De många bilarna och industrin har medfört att Aten ofta drabbas av svåra luft och vattenföroreningar.

Hur lång tid tar det att åka tåg till Grekland?

Det finns vanligtvis fem anslutningar per dag med en restid på fyra timmar. Biljettpriset för en envägsresa börjar från 35 euro i andra klass. Det finns ett tåg över natten med en restid på cirka sju timmar. Biljettpriserna börjar från 20 euro.

Hur många flygplatser finns det i Grekland?

Den största flygplatsen är Aten Airport som öppnade 2001. Flygplatsen är bas för flygbolagen Aegean Airlines och Olympic Air....Vilken är den mest trafikerade flygplatsen i Grekland?

FlygplatsIATAPassagerare
Heraklion AirportHER
Rhodos AirportRHO
Korfu AirportCFU

Vad heter flygplatsen i Grekland?

Atens flygplats (Aten) Atens flygplats Eleftherios Venizelos internationella flygplats – det officiella namnet på Atens flygplats - är en mycket modern flygplats. Den invigdes 2001 och är den viktigaste transitflygplatsen för Balkan och Mellanöstern.