:

Hur vet jag hur många maskor jag ska lägga upp?

Innehållsförteckning:

  1. Hur vet jag hur många maskor jag ska lägga upp?
  2. Vad är Korsuppläggning?
  3. Hur många maskor till Tubhalsduk?
  4. Hur många maskor?
  5. Vad heter tekniken som du använder för att lägga upp maskor när du ska starta din stickning?
  6. Varför dubbel Korsuppläggning?
  7. Hur stickar man en halskant?

Hur vet jag hur många maskor jag ska lägga upp?

Gör ett litet slätstickat stickprov så du vet hur många maskor du behöver för att få 10cm bredd. Ett exempel: 24m ger 10 cm följaktligen behövs det 2,4m för att få 1cm. 2. Ta ett måttband och mät runt halsen ungefär hur stort halshål då vill ha.

Vad är Korsuppläggning?

Den uppläggning som är mest gångbar för vanliga slät/rätstickade projekt är den som kallas korsuppläggning. På *en* sticka. (Det finns vissa beskrivningar som hävdar att du ska lägga upp på två stickor som du håller dubbelt för att få kanten elastisk.

Hur många maskor till Tubhalsduk?

Lägg upp 96 maskor. Sticka 8 varv resårstickning (varannan maska rät, varannan maska avig) Sticka sedan 63 varv slätstickning. (Vartannat varv rät och vartannat avigt om du stickar med jumperstickor,.

Hur många maskor?

Masktätheten görs i stort sett alltid på slätstickning om inte annat anges. Så här brukar det vara uppställt på alla garnbanderoller: 10 x 10 cm = 24 m x 27 v på st 5 mm. Det betyder att på en stickad kvadrat som har måtten 10 x 10 cm, går det 24 maskor och 27 varv när man stickar på stickor storlek 5 mm.

Vad heter tekniken som du använder för att lägga upp maskor när du ska starta din stickning?

uppläggning med omslag. Hur som helst, att lägga upp maskor med omslag är användbart i många sammanhang där du inte behöver en så värst stadig kant. Till exempel när du lägger upp nya maskor i slutet av ett varv.

Varför dubbel Korsuppläggning?

Jag kör en variant som kallas "dubbel korsuppläggning". Det är egentligen precis samma sorts uppläggning, fast du viftar runt med stickan mer (och plockar upp tråden som löper *bakom* tummen). För oss som stickar hårt och hetsigt är det ett bra sätt att få tumtråden lagom lös — och det första varvet lagom maskliknande.

Hur stickar man en halskant?

Snedkantad halskant special! En tv-stick-vänlig halsringning får du om du stickar en snedremsa istället för en vanlig resårmudd. Till exempel genom att öka en maska i början, och minska en i slutet, av vartannat varv. En lagom lång snedremsa är 3/4 av halsringningens omkrets.