:

Hur många trall per kvadratmeter?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många trall per kvadratmeter?
  2. Hur räknar man ut hur mycket trall som behövs?
  3. Hur lägger man trall på balkongen?
  4. Hur mycket trall behöver jag altan?
  5. Hur stort mellanrum trall?
  6. Hur kapar man golvplattor?
  7. Hur ska man lägga trall?
  8. Hur stor glipa trall?

Hur många trall per kvadratmeter?

Panel

Bredd på panelenAntal löpmeter/kvadratmeter
69 mm16,66 lpm
95 mm11,36 lpm
120 mm9,09 lpm
128 mm7,81 lpm

Hur räknar man ut hur mycket trall som behövs?

Man kan räkna på 8,4x75 under förutsättning att brädorna ligger helt tätt mot varandra, ytan är fyrkantig och att det inte finns bjälkar. Om det ska vara en liten ventilationsspalt mellan brädorna går det åt mindre material, om ytan är annat än fyrkantig och/eller att det finns bjälkar så går det åt mer.

Hur lägger man trall på balkongen?

Hur lägga sin trall? På samma sätt som du lägger ett pussel, du börjar med en platta i hörnet på din balkong och från den så sticker det ut hakar i trallens kant, ta nästa bit och haka fast den i den första, fortsätt på samma vis tills balkongen är täckt. Enkelt och snabbt även om man inte är hantverkare.

Hur mycket trall behöver jag altan?

För att räkna ut ytan på din uteplats multiplicerar du längden med bredden. Till exempel, bredd 3 m × 5 m = 15 m2.

Hur stort mellanrum trall?

Infästning och avstånd till kant Trallbrädor med bredd 95 mm eller bredare ska ha dubbel infästning och avståndet mellan infästning och kant ska vara 30 mm. Trallbrädor med bredd 45 och 70 mm ska ha centrisk infästning. Trallbrädor ska monteras med 6 mm bred rörelsefog mot grund, vägg eller pelare.

Hur kapar man golvplattor?

Om du behöver justera längd eller bredd, kan du kapa golvplattan med hjälp av en sticksåg. Plattans funktion kommer inte att bli sämre på något sätt utan den behåller sina egenskaper. Om man vill ha en snygg list att sätta upp i kombination med golvplattorna, finns det dekorlister för det ändamålet.

Hur ska man lägga trall?

Montera trallen. Trallbrädor med bredd 95 mm eller bredare ska ha dubbel infästning och avståndet mellan infästning och kant ska vara 30 mm. Trallbrädor med bredd 45 och 70 mm ska ha centrisk infästning. Trallbrädor ska monteras med 6 mm bred rörelsefog mot grund, vägg eller pelare.

Hur stor glipa trall?

Den kan ju knappast bli fuktigare än var den är så avståndet borde bli mindre när virket torkar. Har det däremot legat till sig lite så kan det vara lagom med en utfälld tumstocks avstånd vilket motsvarar ca 2-2,5 mm. Då kommer trallen kunna svälla den fuktiga årstiden runt höst och när vintern är blaskig.