:

Vad krävs för steg 2 optimering?

Innehållsförteckning:

  1. Vad krävs för steg 2 optimering?
  2. Vad innebär steg 3 optimering?
  3. Är det lagligt att Chiptrimma?
  4. Är Motoroptimering skadligt?
  5. Är det olagligt att trimma sin bil?
  6. Hur man trimmar en bil?

Vad krävs för steg 2 optimering?

För dem som vill ha lite mer pulver än steg 1, så kan vi erbjuda steg 2 som består av att optimera ett antal element runt motorn för att öka motorns effektivitet. Det handlar först och främst om insug samt avgassystem.

Vad innebär steg 3 optimering?

Steg 3 = chip, 3tum från turbo och hela vägen med sport/race kat och ofta öppet filter.

Är det lagligt att Chiptrimma?

Trimningen i sig är laglig, men för att bilen ska få användas på allmän väg som vanlig personbil krävs en registreringsbesiktning av bilen.

Är Motoroptimering skadligt?

Lägre dieselförbrukning kan i många fall innebära att snålare förbränning ger en högre förbränningstemperatur. Utförs trimningen inte på rätt sätt kan utsläppen av skadlig kväveoxid, NOx, öka.

Är det olagligt att trimma sin bil?

Svar: Det är inte tillåtet att förändra motorns effekt eller utförande utan att låta bilen genomgå en registreringsbesiktning för att säkerställa att ändringen uppfyller gällande krav på avgasutsläpp. De flesta erbjudanden om ”Chiptrimningar” är olagliga.

Hur man trimmar en bil?

Man kan göra hur mycket som helst. Trimma motorn, trimma chassit, trimma håret... På en sugmotor brukar man öka kompressionen och skicka in mer bensin och luft. Öka tändningen och på så sätt få mer bensin och luft att explodera tidigare...ger en hel del hästkrafter extra.