:

Hur mycket får jag i pensio?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket får jag i pensio?
  2. När ska pensionen beräknas innan du fyller 65 år?
  3. Hur beräknar du din inkomstpension?
  4. Kan din pension ändras för något tidigare år?
  5. Hur kan du räkna ut din tjänstepension?

Hur mycket får jag i pensio?

En vanlig pension kan vara ungefär 60 procent av din tidigare lön. Det betyder att om du har 30 000 kronor i månadslön så kanske du kan räkna med att 18 000 kronor i månaden i pension. När du loggar in på minPension så kan du se hur din pensionsprognos förhåller sig till andras, till exempel de som är i din ålder.

När ska pensionen beräknas innan du fyller 65 år?

Uppräkningen av din pension sker i januari året efter taxeringsåret. Uttag av pension innan du fyllt 65 år. Om du tagit ut pension före 65 års ålder räknas din inkomstpension om vid årsskiftet innan du fyller 65 år. Pensionen kommer nu att beräknas på ett så kallat definitivt delningstal som grundas på aktuell livslängdsstatistik.

Hur beräknar du din inkomstpension?

När vi beräknar din pension använder vi oss av de aktuella basbelopp och värderegler som gäller för nuvarande år. ... Uträkningen gör vi genom att dividera värdet på ditt inkomstpensionskonto med delningstalet. Delningstalet fastställs inför det år du fyller 65.

Kan din pension ändras för något tidigare år?

Om din taxerade inkomst skulle förändras för något tidigare år kommer din pension automatiskt att räknas om med de nya uppgifterna. Denna ändring kan ske när som helst under året. Om ditt civilstånd ändras Både din tilläggspension och din garantipension påverkas av ditt civilstånd.

Hur kan du räkna ut din tjänstepension?

Räkna ut din tjänstepension för att se hur mycket du i sådana fall behöver spara varje månad. ... Har du en annan tjänstepensionslösning kan det vara bra att ta reda på hur mycket som sätts in till din framtida pension. Jämför gärna beloppet med det du räknat ut på den här sidan.