:

Hur vet jag hur mycket garn jag behöver?

Innehållsförteckning:

  1. Hur vet jag hur mycket garn jag behöver?
  2. Hur mycket ull produceras i Sverige?
  3. Hur många meter garn till en mössa?
  4. Vad räcker 50 gram garn till?
  5. Hur mycket ull importerar Sverige?
  6. Hur mycket ull från ett får?
  7. Vilket garn till mössa?
  8. Hur många maskor är 50 cm?

Hur vet jag hur mycket garn jag behöver?

Om du till exempel ser att du behöver 1000 meter garn, och dina garnnystan innehåller 123 meter, delar du 10. Det blir 8,13. Då behöver du alltså allra minst 9 stycken nystan av just det garnet.

Hur mycket ull produceras i Sverige?

I Sverige finns ca 600 000 får, som producerad ungefär 1200 ton ull årligen, utav vilken omkring 29 % tas om hand, resterande mängd antas hamna på soptippen. Detta är ett enormt resursslöseri av en råvara som kan beskrivas som hållbar, biologiskt nedbrytbar och går att utnyttja för en rad olika ändamål.

Hur många meter garn till en mössa?

Garnåtgången kan variera vid byte av kvalité, beroende på garnets längd och andra stickor). TIPS Läs igenom beskrivningen noga innan du påbörjar ditt arbete, så undviker du frågetecken under arbetets gång. MÖSSA/STORLEK XS/S Lägg på rundsticka nr 6 upp 66 m med dubbelt garn, sticka 3 rm och 3 am runt tills arb.

Vad räcker 50 gram garn till?

Alla garn, även handspunna och återvunna, har ett visst förhållande mellan längd och vikt. Alltså att X meter garn väger Y gram. Just det som kallas för löplängd, och som är ytterligare ett sätt att mäta ett garns grovlek. (Som när det står på garnbanderollen att ditt 50 grams-nystan innehåller 80 meter.)

Hur mycket ull importerar Sverige?

Svensk och importerad ull Endast cirka 347 ton tas tillvara, resten bränns eller slängs. Majoriteten av den tillvaratagna ullen exporteras. Samtidigt importeras cirka 219 ton tvättad råull och 1 240 ton kardad ull och garn till Sverige varje år, en import som motsvarar ett värde om drygt 261 miljoner kronor.

Hur mycket ull från ett får?

Enligt SJVs siffror så fanns det år 2016, 600 000 får i Sverige. Räknar vi med att vi får ca 2 kg ull per tacka och ca 1 kg ull per lamm* i snitt och dessa klipps två ggr per år så ger det en ”ullproduktion” av ca ton per år.

Vilket garn till mössa?

Ullgarn. Ullgarn är helt klart en av de garnsorter som är perfekta att sticka/virka en mössa i. Ullgarn reglerar värmen, så att du varken fryser om huvudet eller känner det som att hjärnan kokar när du använder mössan.

Hur många maskor är 50 cm?

Du behöver alltså 16 maskor till 10 cm; 1,6 till 1 cm och femtio gånger så mycket till 50 cm (bredd på fram och bak), dvs 80 maskor.