:

Hur mycket kostar det att tvätta en maskin?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket kostar det att tvätta en maskin?
  2. Hur många KW drar en maskin tvätt?
  3. Hur mycket effekt drar en tvättmaskin?
  4. När är det billigast att tvätta?
  5. Hur många watt drar en tvätt?

Hur mycket kostar det att tvätta en maskin?

Lägg till kostnader för tvättmedel på ca 1,30 kr per tvätt och vatten på ca 80 öre så blir den totala kostnaden för varje tvätt i 60 grader 2,80 kr. Skatt och elnätsavgift tillkommer (men debiteras av ditt nätbolag).

Hur många KW drar en maskin tvätt?

En någorlunda energisnål tvättmaskin drar ca 1 kWh per tvätt i 60 grader. Räknar man med en kostnad på 1,20 kronor per kWh och kostnader för tvättmedel på cirka 1,30 per tvätt samt vatten för cirka 80 öre, så blir den totala kostnaden för varje tvätt i 60 grader 3,30 kronor.

Hur mycket effekt drar en tvättmaskin?

En tvättmaskin förbrukar cirka 1,4 kWh för 4 kilo tvätt i 60 grader, samma mängd tvätt i 40 grader förbrukar endast 0,6 kWh. Om man undviker att tvätta vid 60 grader skulle enorma mängder energi sparas. Dagens moderna tvättmedel kan tvätta lika rent vid lägre temperaturer, och tvättar ofta lika rent utan förtvätt.

När är det billigast att tvätta?

Priset på el styrs av tillgång och efterfrågan vilket gör att de dyraste eltimmarna ligger på morgonen samt sen eftermiddag och under kvällen. Det är på grund av det är då vi använder de mest elkonsumerande apparaterna hemma som tv, lampor och diskmaskiner. De billigaste timmarna är under sen kväll och på natten.

Hur många watt drar en tvätt?

Det är en ansenlig mängd tvätt som passerar tvättmaskin och torktumlare under ett år, runt 175 kilo per person. En tvättmaskin förbrukar cirka 1,4 kWh för 4 kilo tvätt i 60 grader, samma mängd tvätt i 40 grader förbrukar endast 0,6 kWh.