:

Är jag godkänd för F-skatt?

Innehållsförteckning:

  1. Är jag godkänd för F-skatt?
  2. Vad är skillnaden mellan F-skatt och FA-skatt?
  3. Hur lång tid tar det att bli godkänd för F-skatt?
  4. Hur mycket skatt på F-skatt?
  5. Måste man ha F-skatt aktiebolag?

Är jag godkänd för F-skatt?

Om du bedriver näringsverksamhet i Sverige kan du efter ansökan hos Skatteverket bli godkänd för F-skatt. Om du visar med ett registerutdrag att du är godkänd för F-skatt eller anger att du är godkänd för F-skatt på faktura, offert, anbud eller liknande, ska utbetalaren inte dra skatt eller betala socialavgifter.

Vad är skillnaden mellan F-skatt och FA-skatt?

Ett godkännande för FA-skatt betyder i praktiken att företagaren har en A-skattsedel som används för anställningen, och en F-skattsedel som används för det egna företaget. F-skatt innebär att egenföretagaren själv betalar in skatter och egenavgifter på inkomster i näringsverksamheten.

Hur lång tid tar det att bli godkänd för F-skatt?

Nystartade företag - F-skatt Vår ambitionsnivå är att du ska få besked om du har blivit godkänd för F- eller FA-skatt inom 3 till 6 veckor. Handläggningstiden kan dock variera, bland annat beroende på hur komplext ditt ärende är och på vår arbetsbelastning.

Hur mycket skatt på F-skatt?

Skattesatsen är 22%. På avsättningar till expansionsfond betalar du inte egenavgifter eller löneskatt.

Måste man ha F-skatt aktiebolag?

Aktiebolaget ska ansöka om godkännande för F-skatt och registrera sig för moms och som arbetsgivare. De uppgifter som du anger i ansökan ligger till grund för hur mycket preliminär skatt företaget ska betala per månad.