:

Kan man toppa alla blommor?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man toppa alla blommor?
  2. När kan man börja göda småplantor?
  3. Vår toppar man zinnia?
  4. När ska man toppa blomman för dagen?
  5. Hur ofta ska man gödsla blommor?
  6. När toppar man zinnia?
  7. Hur ser ett bladpar ut?
  8. När ska jag toppa Luktärtorna?

Kan man toppa alla blommor?

Om du inte toppar Om du toppar plantan och skapar möjligheter till många blommor att växa fram, kan du skörda många blommor och fördröja att växten fullgör sitt syfte med att producera frö. Då får du buskig och fin planta som håller igång blomningen under en lång säsong.

När kan man börja göda småplantor?

När plantorna fått några blad är de redo för näring. Då brukar vi plantera om växterna i större krukor och med planteringsjord. Planteringsjorden innehåller näring för ca 3-4 veckor, så efter det behöver plantorna alltså ny näring, gärna i form av ny jord.

Vår toppar man zinnia?

När zinnian har växt på sig en bit så toppar jag den, det vill säga klipper av den med en vass sax ner till ungefär andra bladparet, på så sätt förgrenar sig plantan väldigt fint. Zinnina är som sagt en värmeälskande blomma och utvecklas bäst i din trädgård där solen står på mesta delen av dygnet.

När ska man toppa blomman för dagen?

Toppas för buskigare växtsätt....Antal:

Portionsmängd:50 frö
Höjd:200 cm
Färg:Blå
Såtid:feb-april
Grotid:5-20 dagar

Hur ofta ska man gödsla blommor?

Näringsguide för trädgården - välj rätt gödsel

Växtsort och behovBästa gödsel eller näringTid på året
Rabatter (perenner, buskar)Algomin trädgård och eko (SE), Hönsgödsel, BlåkornVår, sommar
Vid planteringUndvik koncentrerat gödsel vid plantering, blanda gärna upp med KogödselHela säsongen (mars-nov)

När toppar man zinnia?

Toppa gärna plantan när den är ca 10 cm hög så förgrenar den sig och blir buskigare och mer blomrik. Zinnia behöver avhärdas innan de planeras ut. Låt dem stå ute på skyddad plats dagtid under en period.

Hur ser ett bladpar ut?

Det första bladparet kallas hjärtblad och är lika på de flesta växter, men när det andra bladparet, karaktärsbladen, börja växa fram, ser man vilken växt det blir. Här är det tomatplantor. Lirka upp plantorna med en penna, skedskaft eller annat lämpligt.

När ska jag toppa Luktärtorna?

Du kan toppa plantorna direkt efter att första bladparet vuxit ut eller, om det fortfarande är tidigt på säsongen så väntar du till ytterligare två bladpar finns vuxit ut och toppar på samma ställe, dvs. ovanför första bladparet. Den längre toppen du då får har två par blad och kan därför användas som stickling.