:

Hur man tar en skärmdump på datorn?

Innehållsförteckning:

  1. Hur man tar en skärmdump på datorn?
  2. Hur tar du skärmdumpen?
  3. Hur kan man ta skärmdumpar i Windows?
  4. Hur gör du för att ta skärmdump på Mac?
  5. Hur gör du för att ta en bild av ett område på skärmen?

Hur man tar en skärmdump på datorn?

Tryck på Ctrl + PrtScn. Hela skärmen blir grå, inklusive menyn som är öppen. Välj Läge eller välj pilen bredvid knappen Nytt i tidigare versioner av Windows. Välj den typ av skärmklipp du vill använda och välj sedan det område på skärmbilden som du vill ta en bild av.

Hur tar du skärmdumpen?

Hur du tar skärmdumpen kan variera beroende på telefon: Håll ned strömbrytaren och knappen som sänker volymen samtidigt i ett par sekunder. Om det inte fungerar håller du strömbrytaren nedtryckt i ett par sekunder. Tryck sedan på Skärmdump.

Hur kan man ta skärmdumpar i Windows?

Det finns även att annat sätt att ta skärmdumpar i Windows. Med programmet Skärmklippverktyget. Öppna Start-menyn och sök efter skärmklippverktyget. I programmet finns det fler funktioner för att ta precis den del av skärmen som du vill. Det går till exempel att ta oregelbundna områden och inte bara i rektangelform.

Hur gör du för att ta skärmdump på Mac?

I en Macintosh finns det ingen särskild tangent för att ta skärmdump, det sker i stället med kortkommandon. För att ta en bild av hela skärmen på Mac trycker du på Cmd + Skift + 3. För att ta en bild av ett område på skärmen på Mac trycker du på Cmd + Skift + 4.

Hur gör du för att ta en bild av ett område på skärmen?

För att ta en bild av ett område på skärmen trycker du på Windows-tangenten + Skift + S. Skärmen dimmas och pekaren blir ett kors. Dra upp en rektangel över det område som du vill ta en bild av. I samtliga fall hamnar bilden i urklipp och måste klistras in med CTRL + V i ett program, till exempel Paint för att kunna sparas som en fil.