:

När ska sjukvårdsförsäkring Förmånsbeskattas?

Innehållsförteckning:

  1. När ska sjukvårdsförsäkring Förmånsbeskattas?
  2. Är olycksfallsförsäkring avdragsgill i AB?
  3. Är det bra med en sjukvårdsförsäkring som Förmånsbeskattas?
  4. Hur Förmånsbeskattas sjukvårdsförsäkring?
  5. Vilka försäkringar är avdragsgilla i aktiebolag?

När ska sjukvårdsförsäkring Förmånsbeskattas?

De nya reglerna infördes och innebär att en anställd som får inte offentligt finansierad hälso- och sjukvårdsförmåner av sina arbetsgivare, till exempel en sjukvårdsförsäkring, förmånsbeskattas. Arbetsgivaren ska betala arbetsgivaravgifter för förmånen och samtidigt är kostnaden avdragsgill i verksamheten.

Är olycksfallsförsäkring avdragsgill i AB?

Sjuk- och Olycksfallsförsäkring Om premien betalas av arbetsgivare får arbetsgivaren göra avdrag för motsvarande som personalkostnad. Den anställde ska förmånsbeskattas för hela premien. Premien är inte avdragsgill för privatpersoner.

Är det bra med en sjukvårdsförsäkring som Förmånsbeskattas?

Sjukvårdsförsäkring. Förmån av fri sjukvårdsförsäkring är skattepliktig. Förmånen värderas till arbetsgivarens kostnad för försäkringen, dvs. normalt premien för försäkringen.

Hur Förmånsbeskattas sjukvårdsförsäkring?

Den skattepliktiga förmånen av en sjukvårdsförsäkring beräknas till 60 procent av försäkringspremien. En sjukvårdsförsäkring med en premie på 4 000 kr per år har ett förmånsvärde på 60 procent av premien. I det här exemplet blir det 2 400 kr. Om din marginalskatt är 30 procent blir din förmånsskatt 720 kr per år.

Vilka försäkringar är avdragsgilla i aktiebolag?

SVAR: Ja, försäkringspremier för försäkringar som du tecknat för din näringsverksamhet är normalt avdragsgilla. Detta gäller exempelvis för din kombinerade företagsförsäkring och ditt företags fordon. Särskilda regler gäller dock för privata sjukvårdsförsäkringar och grupplivförsäkringar.