:

Kan man ändra sin CSN ansökan?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ändra sin CSN ansökan?
  2. Hur ändrar man konto på CSN?
  3. Kan man ansöka om studiemedel i efterhand?
  4. Kan man ansöka om tilläggslån i efterhand?
  5. Hur länge kan man få Studiestartsstöd?

Kan man ändra sin CSN ansökan?

Ja, du kan ändra din ansökan i efterhand. Du gör det enklast i Mina sidor här på csn.se. Om du loggar in med mobilt bank-id eller annan e-legitimation kan du skriva under och skicka in din ändring direkt från Mina sidor. Om du loggar in med personlig kod måste du skriva ut ändringen eller beställa en utskrift från oss.

Hur ändrar man konto på CSN?

Om du byter bank och vill ha pengarna till ett nytt konto måste du anmäla ditt nya kontonummer till Swedbank. För att göra en kontoanmälan måste du vara över 18 år. Om du har e-legitimation (BankID) kan du anmäla ditt konto via Swedbanks digitala tjänst. Du kan även se om du redan har ett konto registrerat.

Kan man ansöka om studiemedel i efterhand?

Du kan också ansöka senare, till och med när du har börjat studera. Men dröj inte för länge – tänk på att du bara kan få studiemedel för fyra veckor bakåt i tiden, räknat från veckan innan din ansökan kom in till CSN. Om du ska läsa flera terminer är det bra att söka studiemedel för ett helt läsår på en gång.

Kan man ansöka om tilläggslån i efterhand?

Villkor för tilläggslån Du kantilläggslån om du uppfyller de här villkoren: Du fyller minst 25 år under året som du söker tilläggslån för. Du har studiemedel (bidrag och lån) för samma veckor som du söker tilläggslån för. Du har haft en viss inkomst under kalenderåret före du börjar studera med studiemedel.

Hur länge kan man få Studiestartsstöd?

Studiestartsstödet är ett bidrag på cirka 8 500 kr/fyra veckor som den studerande ska kunna under maximalt 50 veckor för heltidsstudier på grundskole- och gymnasienivå. Bidraget är något högre än det genomsnittliga aktivitetsstödet, men lägre än studiemedlen.