:

Hur vet man vilken PSU man ska ha?

Innehållsförteckning:

  1. Hur vet man vilken PSU man ska ha?
  2. Hur länge kan man ha ett nätaggregat?
  3. Vad gör en nätdel?
  4. Vad är ett switchat nätaggregat?
  5. Hur fungerar en batterieliminator?

Hur vet man vilken PSU man ska ha?

Kontinuerligt Wattage> Peak Wattage Wattage är basnumret som hjälper dig att urskilja vilken PSU du behöver och hur den klassificeras. Enkelt uttryckt är detta den totala mängden watt PSU kan leverera till de olika delarna av din dator. Du hittar modeller som ger 300W och några som går hela vägen upp till 1200W.

Hur länge kan man ha ett nätaggregat?

Ett nätaggregat av bra kvalitet och med hög effekt kan hålla i många år, så vid nästa datorbyte kan nätaggregatet med stor sannolikhet flyttas med till den nya datorn.

Vad gör en nätdel?

Nätaggregat, nätdel eller nätadapter är en anordning eller ett system som förser ett eller flera objekt med elektrisk ström av anpassad kvalitet.

Vad är ett switchat nätaggregat?

Tekniken innebär att man ökar frekvensen på spänningen innan den konverteras till de spänningsnivåerna man vill ha. Ingångsspänningen (den vi har i elnätet) har en frekvens på 50Hz, ett switchat nätaggregat drar upp frekvensen till mellan 20KHz och 1MHz, alltså avsevärt högre.

Hur fungerar en batterieliminator?

Energisparande teknik som gör att batterieliminatorn drar minimalt med ström när den inte har någon förbrukare inkopplad. Valbar stabiliserad utspänning: 3/4,5/5 V DC max 1,2 A, 6 V DC max 1 A, 9 V DC max 0,65 A, 12 V DC max 0,5 A. Lev. med 7 olika utbytbara kontakter med polvändning.