:

Hur viktigt är examensarbetet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur viktigt är examensarbetet?
  2. Vad kan man skriva om i examensarbete?
  3. Hur hittar man ett examensarbete?
  4. Kan man skriva examensarbete själv?
  5. Hur långt är ett exjobb?
  6. Vad händer om man misslyckas med examensarbetet?

Hur viktigt är examensarbetet?

Examensarbetet är bland det sista du gör under din universitet- eller högskoleutbildning. Här har du en bra chans att specialisera dig inom ett specifikt ämne som intresserar dig. Om du spelar dina kort rätt kan du också ge dig själv en konkurrensfördel på arbetsmarknaden.

Vad kan man skriva om i examensarbete?

Ditt examensarbete kommer du att få leva med i resten av ditt liv. I stället för att ha det som en kvarnsten om halsen kan du använda det som en språngbräda till din framtida karriär. Börja med att resonera kring vad du vill uppnå med din uppsats och vilken typ av karriär som du vill satsa på.

Hur hittar man ett examensarbete?

Hur hittar jag ett exjobb? Det finns många olika sätt. Ta själv kontakt med företag, organisationer eller myndigheter, sök utannonserade exjobb, kolla med ditt kontaktnät, använd sociala medier.

Kan man skriva examensarbete själv?

På vissa skolor är det kutym att antingen skriva själv eller tillsammans med någon annan och där tillåts sällan det andra alternativet. Med andra ord beror valmöjligheten först och främst på vad för disciplin, institution och lärosäte det handlar om.

Hur långt är ett exjobb?

Med exjobb menas här ett 15-högskolepoängs uppsatsarbete på C-nivå inom ämnet datavetenskap.

Vad händer om man misslyckas med examensarbetet?

Studenter på institutionen för Medie- och kommunikationsvetenskap, MKV, som misslyckas med sina uppsatser erbjuds ingen fortsatt handledning. – Har man en gång registrerat sig på kursen och inte klarat den så har man förbrukat sin lärartid, säger Michael Rübsamen, studievägledare på MKV.