:

Hur håller man garnet vid Flerfärgsstickning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur håller man garnet vid Flerfärgsstickning?
  2. Hur byta färg vid stickning?
  3. Hur man skarvar garn?
  4. Hur snor man garnet?
  5. Hur man gör en Dubbelknut?

Hur håller man garnet vid Flerfärgsstickning?

Lyft alltid upp det ena garnet under det det andra För det mesta stickar vi här i Sverige med båda garnerna i samma hand, vänster hand om du är högerhänt. Tänk på att när du växlar mellan färgerna så skall det ena garnet alltid lyftas upp under det andra, och vice versa – det andra garnet över det första.

Hur byta färg vid stickning?

När du stickar med flera färger, eller när du ska byta från en till en annan färg kan du sticka med änden när du fortsätter med den nya färgen. När du startar den nya färgen så se till att vrida den lösa änden runt den tidigare färgen för att undvika ett hål.

Hur man skarvar garn?

Skarva garnen genom att spotta och gnugga Passar: Garn med högt fiberinnehåll av djurhår, det vill säga ull, mohair, alpacka, angora. Allt material som kan filtas kan också spotta och gnuggas. Fördelar: Du slipper fästa garnändarna efteråt, och får en så gott som osynlig skarv.

Hur snor man garnet?

Bägge trådarna läggs på med vänster hand vid stickning. Var för sig som vid vanlig tvåfärgsstickning. När det är dags att sno in tråden, lägg över bägge trådarna samtidigt om stickan, se bild ovan. I exemplet är det den grå tråden som ska snos in på baksidan, och den svarta ska stickas.

Hur man gör en Dubbelknut?

Lägg den nya garnänden under garnet du jobbat med, lägg sedan garnänden upp över båda trådarna, och för garnänden genom öglan och drag åt. Gör sedan samma sak genom att ta änden på garnet du jobbat med och lägg under det nya garnet, sedan upp över båda garntrådarna, för änden genom öglan och drag åt.