:

Hur gör man dollar tecken?

Innehållsförteckning:

 1. Hur gör man dollar tecken?
 2. Hur skriver man en upphöjd siffra i Word?
 3. Hur gör man ett norskt å?
 4. Hur gör du för att skriva tecken på tangentbordet?
 5. Hur gör man med Num Lock på tangentbordet?
 6. Hur ändrar man språket på tangentbordet?
 7. Kan du skriva ut ett mellanslag på tangentbordet?

Hur gör man dollar tecken?

På tangentbordet skriver du detta ”tecken” genom att hålla ner Alt-tangenten och slå koden 0160.

 1. ¡ Alt + 0161.
 2. ¢ Alt + 0162.
 3. £ Alt + 0163.
 4. ¤ Alt + 0164.
 5. ¥ Alt + 0165.
 6. $ Alt + 036.
 7. ¦ Alt + 0166.
 8. § Alt + 0167.

Hur skriver man en upphöjd siffra i Word?

Använda kortkommandon för att använda upphöjd eller nedsänkt text

 1. Markera texten eller talet.
 2. För upphöjd formatering trycker du på Ctrl, Skift och plustecknet (+) samtidigt. För nedsänkt formatering trycker du på Ctrl och plustecknet (+) samtidigt. (Tryck inte på Skift.)

Hur gör man ett norskt å?

Pc med siffertangenter till höger: Du får gement æ genom att hålla vänster alt-tangent nere samtidigt som du skriver 145 med siffertangenterna till höger. Versalt Æ alt + 146, gement ø alt + 0248 och versalt Ø alt + 0216.

Hur gör du för att skriva tecken på tangentbordet?

Så gör du för att skriva ovanliga tecken på tangentbordet (PC): Håll ner Alt-tangenten (direkt till vänster om mellanslag/space) och slå in en kod med siffertangenterna på det numeriska tangentbordet (den uppsättning tangenter med siffror som oftast finns längst till höger på ett tangentbord). Observera att Num Lock måste vara aktiverat.

Hur gör man med Num Lock på tangentbordet?

Håll ner Alt-tangenten (direkt till vänster om mellanslag/space) och slå in en kod med siffertangenterna på det numeriska tangentbordet (den uppsättning tangenter med siffror som oftast finns längst till höger på ett tangentbord). Observera att Num Lock måste vara aktiverat.

Hur ändrar man språket på tangentbordet?

Lösning 1: ALT + vänster Shift Två enkla knapptryck och du byter automatiskt språket på tangentbordet från svenska till engelska. Lätt hänt att man i farten råkar trycka på dessa tangenter i följd och därav ändrar språket.

Kan du skriva ut ett mellanslag på tangentbordet?

Skriv ut ett mellanslag på tangentbordet: Du kan tvinga datorn att skriva ut ett mellanslag, exempelvis om du vill att flera mellanslag ska följa varandra. På tangentbordet skriver du detta ”tecken” genom att hålla ner Alt -tangenten och slå koden 0160. ¡ Alt + 0161