:

När är stora visningshelgen 2021?

Innehållsförteckning:

  1. När är stora visningshelgen 2021?
  2. Vad händer efter visningen?
  3. Måste man anmäla sig till visning?
  4. Hur många anmäler sig till visning?
  5. Hur lång tid efter visning börjar budgivning?
  6. När är en budgivning klar?
  7. När börjar en budgivning?

När är stora visningshelgen 2021?

I januari ökar historiskt sett bostadsutbudet kraftigt och många mäklare har genomfört ”stora visningshelgen” i mitten av månaden. För att anpassa sig efter pandemin satsar Fastighetsbyrån i år istället på en digital live-visningsvecka 10–17 januari.

Vad händer efter visningen?

Efter visningen återkopplar mäklaren till säljaren hur det har gått och kontaktar visningsgästerna. De som är intresserade kan antingen lägga ett bud eller bara bevaka en eventuell budgivning, och om flera lägger bud blir det budgivning.

Måste man anmäla sig till visning?

Anmäl intresse tidigt! Om du är intresserad av en bostad, meddela mäklaren så fort som möjligt. Då minskar risken att bostaden blir såld utan att ni har varit där och ni har chansen att gå på en eventuell förhandsvisning.

Hur många anmäler sig till visning?

Hur många kommer i snitt på visning? Det finns många olika faktorer som avgör hur många som kommer på en visning. En mäklare vi varit i kontakt med säger att i snitt i Sverige kanske det är fem spekulanter som kommer.

Hur lång tid efter visning börjar budgivning?

Först några dagar efter visningen brukar bud komma in. De här buden kan vara villkorade med en mängd olika krav, exempelvis när de behöver få tillträda nya bostaden. Alla villkor oavsett typ ska komma fram redan i budgivningen så att du som säljare ska veta alla förutsättningar.

När är en budgivning klar?

Eftersom bud inte är bindande är budgivningen inte över förrän köpekontraktet har signerats av både köpare och säljare. Kommer det in ytterligare bud innan kontraktet är påskrivet har mäklaren skyldighet att framföra budet till säljaren, och säljaren är fri att anta eller avfärda budet.

När börjar en budgivning?

En budgivning börjar med att mäklaren kontaktar dem som anmält sitt intresse på visningen. Självklart kan du kontakta mäklaren och säga att du är intresserad av att lägga bud även om du inte anmält ditt intresse på visningen. En budgivning är antingen sluten eller öppen. En öppen budgivning är det vanligaste.