:

Vad är min Motorkod?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är min Motorkod?
  2. Vart sitter motornummer?
  3. Vilken motor sitter i min bil?
  4. Vilken motorolja ska jag välja?
  5. Var sitter Motornumret Volvo v70n?
  6. Finns i motor?

Vad är min Motorkod?

Står på kamremskåpan om inte etiketten har lossnat. Annars om du har tillgång till bilen så finns det en svart dataskylt där motorkoden står, bildataskylten ska sitta antingen i motorrummet eller på förarsidan B-stolpe beroende på årsmodell.

Vart sitter motornummer?

Motornumret är stansat på den högra cylinderblockets (cylinderblock B)

Vilken motor sitter i min bil?

Re: Se vilken motor jag har i bilen. Du kan gå in på Bilregistret eller något av dom stora bilprylvaruhusen där du kan skriva in ditt regnummer och klicka vidare i ett par steg, det brukar finnas "Mer info" och få fram uppgifter på din bil.

Vilken motorolja ska jag välja?

Det finns både mineraloljor och syntetoljor men vi rekommenderar att alltid välja syntetisk olja. Den har längre livslängd och minskar bränsleförbrukningen, vilket är bättre för både bil, plånbok och miljö. Den syntetiska oljan går utmärkt att fylla på även om du har mineralolja sedan tidigare.

Var sitter Motornumret Volvo v70n?

Motornumret sitter på vattenpumpsörat. Dvs den del av vattenpumpen som tillhör blocket.

Finns i motor?

I denna kategori hittar du bränslepump, topplocksbult, avgasventil, ventiltätning, axeltätning, bussning, insugsventil, kamrem, kåpa, kolvringssats, kugghjul vevaxel, löprulle kamrem, motorfäste, motorkudde, motormontering, vevhusventilation, oljeavskiljare, oljeplugg, oljepump, oljesticka/oljemätsticka, oljesump, ...