:

Hur gammal måste man vara för att ta A2?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gammal måste man vara för att ta A2?
  2. Hur vet man om en MC är A2?
  3. Hur mycket kostar det att ta A2 körkort?
  4. Hur gammal måste man vara för att få köra motorcykel?
  5. Hur mycket får en A2 väga?
  6. Hur mycket kostar det att strypa en motorcykel?

Hur gammal måste man vara för att ta A2?

A2 – mellanstor motorcykel Åldersgränsen för A2 är 18 år.

Hur vet man om en MC är A2?

Med körkortsbehörigheten A2 får du köra tvåhjuliga motorcyklar där motorn har en nettoeffekt på högst 35 kilowatt (kW) och förhållandet mellan nettoeffekten och tjänstevikten inte är över 0,2 kW/kg. För att få ett A2-körkort krävs det att: Du har ett körkortstillstånd.

Hur mycket kostar det att ta A2 körkort?

Obligatoriska kostnader för motorcykelkörkort: Körkortstillstånd 220 kr. Ansökan för handledare vid privat körning 170 kr. Kunskapsprov 325 kr. Uppkörning (efter kl 18 och helger: 19 kr.

Hur gammal måste man vara för att få köra motorcykel?

Du ska ha fyllt 19 år och 6 månader och ha haft körkort med behörigheten A2 under minst ett år och 6 månader. Du ska ha fyllt 17 år och 6 månader. Då kan du endast övningsköra i trafikskola. Trafikläraren måste i detta fall alltid följa med på motorcykeln eller i en sidovagn.

Hur mycket får en A2 väga?

Du får köra en 250 cc med max 48 HK eller 35 kW på A2 körkort. Är det en MC som väger mindre 175 kg då behöver effekten minskas eftersom den inte får överstiga 0,2 KW / kg. Däremot kommer inte den hojen att godkännas vid förarprovet.

Hur mycket kostar det att strypa en motorcykel?

Eftersom du får med papper som du måste intyga att du eller verkstan har satt dit det. Satsen kostar 1400kr men det är inga problem att göra det själv.