:

Hur kontrollera medborgarskap?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kontrollera medborgarskap?
  2. Var kan jag se min medborgarskap?
  3. Hur länge har jag varit svensk medborgare?
  4. Hur kollar man om man är svensk medborgare?
  5. Var hittar man Dossiernummer?

Hur kontrollera medborgarskap?

I folkbokföringsregistret registreras bland annat uppgifter om ditt medborgarskap. Medborgarskapet har även betydelse vid registrering av bosättnings- och familjerättsliga förhållanden, som exempelvis när du flyttar till Sverige från ett annat land, äktenskap, vårdnad, adoption, faderskap och namn.

Var kan jag se min medborgarskap?

Migrationsverkets webbplats fungerar bäst i moderna webbläsare som Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox och Apple Safari. För att vara säker på att webbplatsen visas korrekt rekommenderar vi dig att byta till någon av dem om du använder webbläsaren Internet Explorer på din dator eller mobila enhet.

Hur länge har jag varit svensk medborgare?

I regel ska du ha varit bosatt i Sverige under sammanhängande fem år. Om du får räkna all tid i Sverige som hemvisttid beror på varför du bosatt dig här och vilket tillstånd du haft under tiden. Huvudregeln är att tiden med uppehållstillstånd som leder till ett permanent uppehållstillstånd räknas som hemvisttid.

Hur kollar man om man är svensk medborgare?

Är det oklart om du är svensk medborgare? Då kan du ansöka om en skriftlig medborgarskapsförklaring som visar om du är svensk medborgare.

Var hittar man Dossiernummer?

På kortet framgår också personens dossiernummer (ärendenummer) hos Migrationsverket.