:

Hur kan man kolla temperatur?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kan man kolla temperatur?
  2. Hur tar man termometern i munnen?
  3. Vilken termometer är bäst?
  4. Vad är en Basaltermometer?
  5. Hur tar man tempen på sig själv?
  6. Hur kallt får man ha i en hyreslägenhet?

Hur kan man kolla temperatur?

Kärntemperaturen kan mätas i hörselgången, i rektum, oralt, i urinblåsan, i lungartären eller i matstrupen. Vid kritiska tillstånd kan en permanent termometer vara ett alternativ. I såna fall kan den till exempel vara placerad i lungartären eller matstrupen.

Hur tar man termometern i munnen?

Oraltermometer - mäta kroppstemperatur i munnen Det finns dock mycket att tänka på: - Termometern ska placeras under tungan så långt in som möjligt, vid tungbasen. Om den placeras för långt ut kan termometern visa ett felaktigt resultat. - Var noga med att hålla munnen stängd under hela tiden du mäter.

Vilken termometer är bäst?

Bäst-i-test.se (2021) Bäst i test blev Braun Thermoscan som är en lättanvänd febertermometer med tydlig display och färgindikation. Det är en örontermometer i mellanprisklassen som passar bra till barnfamiljer med tre olika åldersspann.

Vad är en Basaltermometer?

En basaltermometer visar två decimaler (till exempel 36,29°C). Den är känsligare än en vanlig termometer. Detta är mycket viktigt då du mäter basaltemperaturen, som stiger med 0,2–0,45°C efter ägglossning. Det är därför du ska använda en basaltermometer med Natural Cycles och inte en vanlig termometer.

Hur tar man tempen på sig själv?

Om du vill mäta din temperatur bör du göra det när du har vilat minst 30 minuter, till exempel på morgonen innan du går upp. Du kan mäta i ändtarmen, munnen, armhålan, pannan eller örat. Det mest tillförlitliga sättet att mäta temperaturen på är att mäta i örat eller ändtarmen.

Hur kallt får man ha i en hyreslägenhet?

Folkhälsomyndighetens rekommendationer säger dock att temperaturen i en lägenhet bör vara mellan 20 och 24 grader. Det är riktlinjer som gäller båda hyresrätter och bostadsrätter. Temperaturen får inte långvarigt vara lägre än 18 grader, eftersom det då finns risk för människors hälsa.