:

Kan man söka universitet när man redan studerar?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man söka universitet när man redan studerar?
  2. Vilka högskoleutbildningar kräver historia?
  3. Vilka utbildningar kräver matte 5?
  4. Kan man komma in på universitet med bara högskoleprovet?
  5. Måste man läsa matte 3?

Kan man söka universitet när man redan studerar?

Det är inte förbjudet att läsa på högskola och på komvux samtidigt. Man kan söka till ett program samtidigt som man läser ett annat program. Man kan göra anmälan på antagning.se och tacka ja om man fortfarande är registrerad på annat lärosäte.

Vilka högskoleutbildningar kräver historia?

på alla de högskoleförberedande gymnasieprogram, förutom Teknikprogrammet, är kursen historia 1b obligatorisk. På yrkesprogrammen och på teknikprogrammet kan man ofta läsa his 1a2 också och på så sätt få samma behörighet som kursen his 1b ger. polisutbildningen.

Vilka utbildningar kräver matte 5?

Det stämmer att inga svenska högskoleprogram kräver (i alla fall som det är idag, februari 2021) godkänt betyg i högre mattekurser än Matematik 4. Matte 5 kan ge meritpoäng ( + 1.0 om behörighet till utbildningen inkluderar matte4) och + 0.5 om det är lägre matte-behörighet som krävs, t.

Kan man komma in på universitet med bara högskoleprovet?

Högskoleprovet är ingen genväg till studier på svenska universitet och högskolor. Det räcker inte med ett högskoleprovsresultat för att bli antagen till en högskoleutbildning – du måste vara behörig för att få börja läsa på högskolan.

Måste man läsa matte 3?

Man behöver oftast ha läst upp till minst Matematik 3 för att vara behörig till en naturvetenskaplig utbildning, ofta även matematik 4. Man behöver inte läsa till Matematik 1b/c, utan det går bra att gå från Matematik 1a direkt till Matematik 2b eller 2c och sedan vidare till Matematik 3b eller 3c.