:

Hur när jag mina mål?

Innehållsförteckning:

  1. Hur när jag mina mål?
  2. Vad finns det för olika typer av mål?
  3. Hur vet du att du har nått ditt mål?
  4. Vad är prestationsmål?
  5. Vad är ditt mål i arbetet?

Hur när jag mina mål?

Våga fokusera och prioritera, gör de förändringar som ger mest först. Dela med dig av din plan till din omgivning, det gör att fler kan bidra till din resa och hjälpa dig på vägen. Lägg ambitions- och detaljnivån så att du förstår hur resan fram mot målet ser ut samtidigt som du klarar av att följa upp längs med vägen.

Vad finns det för olika typer av mål?

Mål kan delas upp på era sätt, men det är vanligt att tala om tre typer av mål nämligen resultatmål, prestationsmål och processmål.

Hur vet du att du har nått ditt mål?

Bestäm dig för att göra något åt det och gör det till ett smart attraktivt mål. Smart innebär specifikt, mätbart, attraktivt (uppnåbart), realistiskt och tidssatt. Du vet alltså tydligt vad ditt mål innebär och när du har nått det.

Vad är prestationsmål?

Prestationsmålen fokuserar på att göra en god prestation utifrån egen förmåga och egna tidigare prestationer. Målet är att slå tidigare personliga rekord, vilket innebär ett fokus på att tävla mot sig själv snarare än mot andra.

Vad är ditt mål i arbetet?

Något som påverkar vår hälsa i arbetslivet handlar om hur väl vi vet vart vi är på väg. Att arbeta med tydliga mål och uppgifter är en del i att arbeta hälsofrämjande. Mål behöver förankras för att skapa delaktighet – en stor del av arbetet handlar därför om att koppla målen till vardagen.