:

Vilken släckare?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken släckare?
  2. Vad ska man tänka på när man köper brandsläckare?
  3. Vilken brandsläckare är bäst?
  4. Hur köper du en brandsläckare?
  5. Hur väljer du en pulverläckare?

Vilken släckare?

Vi rekommenderar att du har en pulversläckare med 6 kg pulver och brandfilt, då kan du släcka de flesta typer av mindre bränder som kan uppstå i ett rum. Med en 6 kg pulversläckare har personer som inte har vana att släcka bränder goda förutsättningar att släcka en brand som kan uppstå i en bostad.

Vad ska man tänka på när man köper brandsläckare?

En handbrandsläckare är billig i inköp, lätt att använda och kan vara direkt avgörande vid en brand. Vi rekommenderar att man för hemmabruk köper en pulversläckare på 6 kg. Då har du en brandsläckare som klarar av att hanterar de flesta typer av bränder och även den släckare som har det absolut bästa släckapaciteten.

Vilken brandsläckare är bäst?

Räddningsverket rekommenderar en handbrandsläckare som är provad och godkänd enligt SS-EN . Brandsläckare delas in i klasser efter vilken typ av bränder de kan släcka. Bränder av klasserna A och B är vanligast. Klass A innebär bränder i vanliga material som brinner med både glöd och flamma.

Hur köper du en brandsläckare?

Pulversläckarna är köldbeständiga och kan vara placerade utomhus även vintertid. Här köper du en brandsläckare: http://www.tryggsaker.se/brandslackare. 3. Skum, enkelt att sanera vid små bränder. Skum består av vatten och ett koncentrat som när släckaren används, skapar skum.

Hur väljer du en pulverläckare?

Välj gärna en pulversläckare eftersom de är att föredra av rent släcktekniska skäl. Pulversläckare har mycket släckeffektivitet per kilo släckmedel och är relativt lätt att använda även för dig som ovan användare. Pulversläckaren är relativt underhållsfri. Skumsläckare kräver regelbunden omladdning.