:

Hur hög ska en fotpall vara?

Innehållsförteckning:

  1. Hur hög ska en fotpall vara?
  2. Hur hög är en Sittpall?
  3. Hur hög får en pall vara?
  4. Är Lamino bekväm?
  5. Vem har gjort Lamino fåtöljen?
  6. Var tillverkas Lamino?

Hur hög ska en fotpall vara?

Att välja rätt höjd Om det är tänkt att du ska använda den som fotstöd vid en soffa, bör den t. ex. ha på ett ungefär samma höjd, alternativ något lägre höjd, än vad soffan har.

Hur hög är en Sittpall?

EUR-pallen med måtten 8 mm är den vanligaste lastpalltypen för returanvändning i Sverige. EUR-pallen är 144 mm hög, väger cirka 25 kg och ska bära 1 500 kg jämnt fördelad last.

Hur hög får en pall vara?

Inom Europa finns en standardstorlek för pallar: längd 120 cm, bredd 80 cm, höjd 15 cm. För maximal lastbar höjd se produktspecifika villkor för respektive produkt.

Är Lamino bekväm?

Lamino är en vacker och bekväm fåtölj med lätta, skandinaviska former. Den utsågs år 1999 till "Århundradets svenska möbel". Fåtöljen är tillverkad i skiktlimmad och formpressad fanér i olika träalternativ med fårskinn-, läder- eller tygklädsel. De första Lamino tillverkades i bok med armstöd av teak.

Vem har gjort Lamino fåtöljen?

Lamino är 1900-talets svenska möbel. Den bekväma fårskinnsfåtöljen, skapad för drygt 40 år sedan av Yngve Ekström, blev en överlägsen vinnare när Sköna hems läsare gjorde sitt val.

Var tillverkas Lamino?

Tillverkningen av våra möbler sker i våra egna fabriker i Småland, precis som när vi startade för över 75 år sedan. Det finns moment i tillverkningsprocessen av t ex Lamino som kräver samma grad av hantverksskicklighet idag som på 50-talet.