:

Hur blir man ortopedtekniker?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man ortopedtekniker?
  2. Hur mycket tjänar en ortopedtekniker?
  3. Vad gör en ortopedtekniker?
  4. När går man till en ortoped?
  5. Vad gör en ortopedingenjör?

Hur blir man ortopedtekniker?

För att bli ortopedtekniker behöver du gå en 2-årig yrkeshögskoleutbildning. Om du vill studera till ortopedingenjör är teknikprogrammet eller naturvetenskapsprogrammet ett bra val då du behöver kurserna Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 3c för att bli behörig till ortopedingenjörsutbildningen.

Hur mycket tjänar en ortopedtekniker?

34 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad gör en ortopedtekniker?

Ortopedtekniker tillverkar, justerar och reparerar ortopedtekniska hjälpmedel som proteser och ortoser, inklusive ortoser för fotrelaterade problem. En ortopedtekniker har ett mycket nära samarbete med ortopedingenjören. De arbetar tillsammans för att prova ut, anpassa och tillverka ortopedtekniska hjälpmedel.

När går man till en ortoped?

Du kan uppsöka en ortoped om du har en medfödd sjukdom i kroppens muskler, leder eller skelett, eller om du har fått besvär efter till exempel en olycka eller arbetsskada. Du kan få tid hos en ortoped genom remiss från din vårdcentral, eller genom att boka tid hos en helt privat vårdgivare.

Vad gör en ortopedingenjör?

Ortopedingenjörer och ortopedtekniker använder sina tekniska och biomekaniska kunskaper för att hjälpa människor med funktionsnedsättningar. De konstruerar och tillverkar hjälpmedel som sitter utanpå kroppen och ersätter eller stödjer någon kroppsdel.