:

När är det användbart att använda sig av en hash funktion?

Innehållsförteckning:

  1. När är det användbart att använda sig av en hash funktion?
  2. Vad är Hashad?
  3. Vad gör en hash funktion inom datasäkerhet?
  4. Vad finns i hasch?
  5. Vad är skillnaden mellan hasch och gräs?
  6. Vad är farligast hasch eller cigaretter?

När är det användbart att använda sig av en hash funktion?

Inom datavetenskap används hashfunktioner bland annat för att skapa och söka i hashtabeller, en datastruktur som adresseras genom hashning av söknycklar. En hashsumma kan även användas för att jämföra dataobjekt, eftersom ett given invärde alltid gör upphov till samma hashsumma, vilken kan användas som kontrollsumma.

Vad är Hashad?

Hashad data kartlägger en ursprunglig teckensträng till data med en fast längd. En algoritm genererar hashad data som skyddar den ursprungliga texten.

Vad gör en hash funktion inom datasäkerhet?

Låt oss först försöka med hashning där vi inte lagrar själva orden och inte tar hand om eventuella krockar. Vi har en hashfunktion f(ord)=index som för varje ord anger en position i en boolesk hashtabell tab . Den booleska variabeln tab[f(ord)] låter vi vara sann då ord ingår i ordlistan.

Vad finns i hasch?

Hasch görs av cannabis-plantan Hasch kommer från växten Cannabis Sativa (hampa), vilket är en växt som odlas på många platser runt om i världen. Plantan kan bli 5-6 meter hög, är grön och väldigt tålig och den trivs i varma, torra klimat. Från denna cannabis-planta får man fram hasch men även marijuana och hasch-olja.

Vad är skillnaden mellan hasch och gräs?

Hasch är kåda som avsöndras från växtens blomma. Kådan tas tillvara och pressas till kakor. Hasch säljs i småbitar och färgen varierar från ljust brunt till nästan svart. Marijuana är växtens torkade blomställningar och toppskott, ibland också blad och delar av stammen.

Vad är farligast hasch eller cigaretter?

Att röka marijuana vid enstaka tillfällen skadar inte lungorna. En undersökning visar att det är betydligt mer skadligt med cigaretter.