:

Var ska handtag sitta på köksluckor?

Innehållsförteckning:

  1. Var ska handtag sitta på köksluckor?
  2. Vad är CC-mått på handtag?
  3. Vad står CC för Bygg?
  4. Vilka cc mått finns?
  5. Vad menas med 60 cc?
  6. Vad betyder 150 cc?
  7. Vad betyder 600 cc?
  8. Vilket CC mått är bäst?

Var ska handtag sitta på köksluckor?

Handtagen på lådor och luckor ska sitta helt lika – exakt mitt på och lika högt, så de är i jämnhöjd både lodrätt och vågrätt. Bästa sättet att säkerställa det är att borra alla hål genom en borrmall. Har man skåpsdelar i olika bredder kan man så klart göra en mall till varje lådbredd och en till luckorna.

Vad är CC-mått på handtag?

Cc-mått är helt enkelt avståndet från centrum av det ena skruvhålet till centrum av det andra skruvhålet i luckan, lådfronten eller på handtaget. Även kallat centrum/centrum-mått. Knoppar har då av naturliga skäl inte något cc-mått då de endast har ett enda skruvhål.

Vad står CC för Bygg?

CC-mått – vad är CC-mått och hur mäter man det? CC står för Center to center – och syftar på avståndet mellan mitten på den ena muttern till mitten av den andra.

Vilka cc mått finns?

De vanligaste standardmåtten är cc 64 mm, cc 96 mm, cc 128 mm och cc 160 mm. Om du mäter och får fram att avståndet är 98 mm så är det cc 96 du har. Antingen har hålet borrats lite snett, eller så har du mätt lite tokigt.

Vad menas med 60 cc?

Använd ”tolk” Avståndet mellan reglarna mäts från centrum till centrum och kallas för c-avstånd. Centrumavståndet är oftast 600 mm i väggar, eller 1200 mm när det gäller takbjälkar.

Vad betyder 150 cc?

150 eller 160 CC är avståndet centrum rör på varmt och kallt vatten som kommer ut ur väggen. 160 CC är det vanligaste avståndet i Sverige, 150 CC är standard i övriga Europa. Fråga din rörmokare vilket avstånd du har om du är osäker.

Vad betyder 600 cc?

Använd ”tolk” Avståndet mellan reglarna mäts från centrum till centrum och kallas för c-avstånd. Centrumavståndet är oftast 600 mm i väggar, eller 1200 mm när det gäller takbjälkar.

Vilket CC mått är bäst?

Nuförtiden byggs badrum med inbyggda rör främst med standardavståndet 150cc – en sk. Europastandard som finns på de flesta blandare idag. Så vill du vara säker på att i framtiden smidigt kunna byta blandare i duschen eller vid badkaret så är det detta mått du ska se till att rören dras ut från vägg i.