:

Vilken kruka till palettblad?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken kruka till palettblad?
  2. Hur ser ohyra ut på palettblad?
  3. Vår kan jag köpa palettblad?
  4. När är det säsong för palettblad?
  5. Vilka palettblad är ovanliga?
  6. Får palettblad lätt ohyra?

Vilken kruka till palettblad?

Palettbladsplantan behöver mycket vatten, vattna därför så ofta som behövs för att hålla jorden lätt fuktig. Tillsätt gärna näringslösning regelbundet. Vilken kruka passar bäst för palettblad? Satsa på en något större kruka, då håller jorden sig fuktig längre.

Hur ser ohyra ut på palettblad?

Bladlöss på palettblad Den vanligaste typen av bladlöss som angriper palettblad är de gröna lössen, persikobladlus. Bladlössen suger växtsaft och sitter ofta på undersidan av bladen och i skottspetsarna. Tag bort angripna blad och släng i soporna. Om du bara ser någon enstaka, kläm ihjäl dem.

Vår kan jag köpa palettblad?

Wexthuset har i många år specialiserat sig på denna fantastiska krukväxt. Välj från vår stora samling odlingsvärda sorter av palettblad som du kan köpa online som sticklingar och småplantor från egen plantskola. Vi har också frö till palettblad från specialiserade fröfirmor.

När är det säsong för palettblad?

Då ditt palettblad rotat sig och börjat växa sig stor i krukan kan du plantera om den i en större kruka med blomjord. Om du toppar ditt palettblad får du en buskigare och kraftigare planta. Klipper du av grenarna efter tredje bladparet kommer plantan istället lägga kraften på att bilda flera grenar.

Vilka palettblad är ovanliga?

Det fina med palettblad är att den är lättskött samtidigt som den också kan ge starka färger - allt från neongrönt till rosalila. Ett exempel på en ovanlig variant är de koralliknande växterna ur sortimentet Under the Sea. Här är 'Red Coral' en eftertraktad sort med sina små krokiga blad.

Får palettblad lätt ohyra?

Palettblad brukar klara sig bra från ohyra, men kan ibland drabbas av gröna bladlöss och vita flygare men även spinn och mjöldagg förekommer. Det största problemet här är att palettblad är känsliga för besprutning. Bladen blir lätt fläckiga och svarta i kanterna och trillar ofta av.