:

Varför läcker min menskopp?

Innehållsförteckning:

  1. Varför läcker min menskopp?
  2. Hur länge ska man koka en menskopp?
  3. Kan man ha menskopp när man har spiral?
  4. Hur får man bort lukt från menskopp?
  5. Hur ofta ska man sterilisera menskopp?
  6. Kan man flytta spiral vid samlag?
  7. Kan inte använda tampong eller menskopp?
  8. När kan man bada efter mens?
  9. Kan man duscha utan tampong när man har mens?

Varför läcker min menskopp?

Läckage kan bero på att menskoppen inte vecklat ut sig och därför inte sluter tätt. När du för in koppen ska den automatiskt veckla ut sig och sitta tätt så inget blod kan ta sig omkring koppen och läcka ut. Till skillnad mot en tampong behöver du inte föra in den så djupt.

Hur länge ska man koka en menskopp?

Gör så här med menskoppen när mensen är slut Tvätta menskoppen med tvål och vatten när mensen är slut. Koka den sen i en kastrull med vatten i fem minuter. Då undviker du bakterier. Förvara menskoppen i en liten tygpåse när den inte används.

Kan man ha menskopp när man har spiral?

Menskopp + spiral = sant Vänta i alla fall 3 månader efter att du fått din spiral innan du börjar använda menskopp. Kontrollera att spiralens tråd fortfarande hänger ut ur livmodertappen vid mensens början och slut.

Hur får man bort lukt från menskopp?

När du använt din menskopp i några månader, så kan det hända att det blir avlagringar eller en tunn beläggning utanpå den. Det här kan lukta lite och framför allt se lite trist ut. Då kan du göra rent koppen med en vanlig disksvamp och lite diskmedel. Gnid mot beläggningen tills den försvinner.

Hur ofta ska man sterilisera menskopp?

Skölj menskoppen ordentligt efter mensens sista användning. Efter varje mens bör du sterilisera koppen genom att koka den 2-3 min i vanligt vatten.

Kan man flytta spiral vid samlag?

En barnmorska eller gynekolog kan kolla att spiralen sitter som den ska. Ibland kan spiralens trådar ha klippts för korta vid insättningen, det kan göra att de känns när man har samlag.

Kan inte använda tampong eller menskopp?

Nej, alla kan inte använda menskopp. Det är precis som med alla mensskydd som ska föras in i slidan – det är inte så enkelt att alla kan använda menskopp, tampong eller menssvamp. Vi är ödmjuka inför det faktum att inte alla kan använda menskopp.

När kan man bada efter mens?

Du kan bada under mens, men just under mensen ändras miljön i underlivet och du blir något mer mottaglig för infektioner. Du kan använda tampong när du badar men sätt i en ny innan du hoppar i och byt den sedan när du badat färdigt.

Kan man duscha utan tampong när man har mens?

Träna, bada och ha sex Du behöver inte byta tampong efter varje gång du har badat, om du till exempel är på stranden. Men byt när du har badat klart. Du kan ha smeksex eller munsex med tampongen kvar i slidan. Men ta ut tampongen om du ska föra in något i slidan.