:

Vilken Riesling är bäst?

Innehållsförteckning:

 1. Vilken Riesling är bäst?
 2. När dricker man Riesling?
 3. Är Riesling sött?
 4. Är Riesling Vitt vin?
 5. Vad ska man dricka till midsommar?
 6. Vad dricker man till sill?
 7. Vad betyder riesling?
 8. Vad ska man äta till en riesling?
 9. Vad betyder Riesling?

Vilken Riesling är bäst?

Topp 10-vin riesling

 • Domäne Wachau Riesling 2021 (4318) ...
 • Rheingau Riesling Trocken 2020 (51242), kan ev behöva beställas. ...
 • Von Winning Riesling 2020 (79393) ...
 • Riesling Réserve 2020 (22257) ...
 • Dopff Schoenenborg Grand Cru Riesling 2018 (6484) ...
 • Pfersigberg Grand Cru Riesling 2017 (2513) ...
 • Kung Fu Girl Riesling 2020 (2690)

När dricker man Riesling?

Bästa maten till söt riesling Till söt riesling äter du söt mat, det vill säga söta efterrätter. Välj gärna efterrätter med citronsmaker för att matcha aromerna i vinet. Citron- och marängpaj är ett utmärkt val till söt riesling. Även stark blåmögelost som stilton passar.

Är Riesling sött?

Odlas i: Tyskland, Frankrike, Österrike, Australien. Kända distrikt: Mosel, Rheingau, Pfalz, Alsace. Smak: Från torra till söta, alltid med hög fruktsyra och inslag av citrus, äpple, päron, blommor, honung och mineral.

Är Riesling Vitt vin?

Riesling är mångas favoritvin och rekommenderas ofta av vinexperterna. Frågar du en sommelier om tips på vita viner, blir svaret ofta viner av druvan Riesling. Varför rekommenderas så ofta Riesling? Vinerna är ypperliga med en frisk fyllighet som passar utmärkt till många maträtter.

Vad ska man dricka till midsommar?

Satsa istället på ett fruktigare vitt vin med lite restsötma (förslagsvis en tysk riesling eller en vit Alsace), eller ett mousserande vin där bubblorna och syran hjälper till. Även till andra typer av fiskar är riesling ett utmärkt val - syran i vinet kommer att balansera upp de feta fiskarna (såsom laxen).

Vad dricker man till sill?

För att möta sötman och inte ge smakupplevelsen här en skjuts åt fel håll, behövs ett vin med mycket fruktighet och bärighet som ger en balanserad smak. Ett rosévin från Spanien eller Italien passar utmärkt till löksillen med sin restsötma och just den bärigheten som inlagd sill bör kompletteras med.

Vad betyder riesling?

Riesling är Tysklands mest spridda vindruva vilken framförallt odlas i Mosel-Saar-Ruwer, Pfalz, Rheingau, Mittelrhein och i Hessische Bergstrasse. Den anses vara kungen av druvor i Alsace i Frankrike och förekommer också rikligt i Österrike, framförallt i Wachau.

Vad ska man äta till en riesling?

Torr riesling passar skaldjur och grönt medan hetare mat med asiatiska kryddningar lirar utmärkt med aningen sötma i vinet. Gott av riesling kommer från Tyskland, Österrike och Alsace, men druvan presterar kvalitet på annat håll, läckert från Nya Zeeland och Australien smyger sig in bland rekommendationerna.

Vad betyder Riesling?

Riesling är Tysklands mest spridda vindruva vilken framförallt odlas i Mosel-Saar-Ruwer, Pfalz, Rheingau, Mittelrhein och i Hessische Bergstrasse. Den anses vara kungen av druvor i Alsace i Frankrike och förekommer också rikligt i Österrike, framförallt i Wachau.