:

Var ska jag placera min flaggstång?

Innehållsförteckning:

  1. Var ska jag placera min flaggstång?
  2. Hur köper man en flaggstång?
  3. Hur hög flaggstång ska man ha?
  4. Hur målar man en flaggstång?
  5. Är det bygglov på flaggstång?
  6. Hur hög är flaggstången matte?

Var ska jag placera min flaggstång?

När det gäller placeringen av flaggstången bör man se över hur marken ser ut kring placeringen. Är det en sluttande tomt bör man placera flaggstången så den får rätt proposition utifrån det hållet man möter huset. Se även till att flaggstången inte placeras för nära huset, höga träd eller andra större objekt på tomten.

Hur köper man en flaggstång?

När du skall köpa flaggstänger har längden stor betydelse. Välj mellan åtta standardlängder (6-18m), men du kan även beställa flaggstång i andra storlekar mellan 3-24m. Flaggstången du köper bör ha en höjd anpassad till huset och placeringen på tomten. Vi rekommenderar att flaggstången bör vara ca 3-5 m högre än huset.

Hur hög flaggstång ska man ha?

Längd på flaggstång Det finns inga regler för hur lång en flaggstång ska vara, men vi brukar rekommendera att ca en tredjedel eller 3-4 meter av flaggstången ska skjuta över den byggnad flaggstången står i anslutning till. Tänk på eventuella nivåskillnader mellan byggnaden och flaggstångens placering.

Hur målar man en flaggstång?

Måla flaggstång i trä Blank färg som sitter kvar måste slipas matt. Sedan bör man noga kontrollera flaggstången efter tecken på röta. Hittar man skadat trä måste detta avlägsnas och sedan ersättas med kvistar av trä som limmas in. Sedan fyller man på med kemiskt trä, så kallat träspackel.

Är det bygglov på flaggstång?

Bygglov för flaggstång behövs inte Du behöver inget bygglov för att sätta upp din flaggstång och det finns inga formella regler för hur hög den får vara. Men det finns estetiska riktlinjer. En generell regel är att flaggstången ska vara husets höjd + en tredjedel (husets höjd x 1,3).

Hur hög är flaggstången matte?

Syfta in flaggstången som i första exemplet, men när du håller pinnen lodrätt, låter du istället en kompis mäta det riktiga avståndet på flaggstången från foten till där strecket på din pinne hamnar i syftningen. Om ni sedan multiplicerar den längden med 10, så får ni flaggstångens höjd.