:

Hur mäter man räckvidd?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mäter man räckvidd?
  2. Vad kan påverka räckvidden på en elbil?
  3. Vad menas med räckvidd modellen?
  4. Hur räknar man ut räckvidden på en elbil?
  5. Hur beräknas WLTP?

Hur mäter man räckvidd?

Ett annat sätt att mäta räckvidd är att se hur många gånger ditt material blivit delat på sociala medier. Genom att klicka på innehållet kan du enkelt se hur många gånger det delats på till exempel Twitter, Facebook, LinkedIn. Du kan också se hur många besök som kommit från sociala medier.

Vad kan påverka räckvidden på en elbil?

Tillämpar du en lugn körstil med planerade inbromsningar kan du öka räckvidden på din elbil. Bättre däck ger längre räckvidd. Ju bättre väghållning, bromsgrepp och rullmotstånd däcken har, desto mindre energi krävs för att driva och hantera bilen. Detta påverkar självklart också räckvidden på din elbil.

Vad menas med räckvidd modellen?

De menar att räckvidd är begreppet för hur många man kan nå och att det i önskan om bred spridning därför är särskilt applicerbart. Reklamkampanjer med TV-närvaro har en väldigt bred räckvidd, stor spridning samt att effekten på mottagaren är som mest påtaglig.

Hur räknar man ut räckvidden på en elbil?

Nu blir det enkelt. Med beräkningen energiinnehåll/snittförbrukning blir räckvidden för: Elmotorcykeln Zero SR med ett batteri på 13 kWh – 17 mils blandad körning vid en förbrukning på 0,75 kWh/mil (13/0,75=17, Zero anger 196 km) Nissan Leaf med 30 kWh batteri – 20 mil (Nissan anger 1 km).

Hur beräknas WLTP?

Så går WLTP-testet till Testet genomförs i laboratoriemiljö på en chassidynamometer som simulerar en ”rullande väg” under bilen. Inför att man startar testet ser man till att elbilen är fullt laddad. Efter en genomförd testprocedur laddar man återigen batteriet, och mäter hur mycket energi man kan tillföra.