:

Vilken typ av moped ska man köpa?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken typ av moped ska man köpa?
  2. Hur ofta behöver man tanka en moped?
  3. Kan man köpa moped utan körkort?
  4. Vilken moped går att trimma mest?
  5. Vad är bäst 4 takt eller 2 takt moped?
  6. Vad är bäst klass 1 eller 2?
  7. Hur mycket drar en moped 2 takt?
  8. Hur mycket kostar full tank moped?
  9. Hur mycket effekt ger ett trimrör?

Vilken typ av moped ska man köpa?

Moped klass 1 – även kallad EU-moped Du behöver ha skyddshjälm och ett EU-mopedkörkort med behörighet AM. Vanligt körkort går också bra. Det är krav på att mopeden har registreringsskylt i bak och är minst trafikförsäkrad. Med EU-mopeden får du inte köra på cykelbanor eller motorvägar.

Hur ofta behöver man tanka en moped?

- Hur mycket du har tankat. Normalt kommer du 15-20 mil på en bensinmoped och mellan 5 och 8 mil på en elmoped. Driftkostnaden för en elmoped är dock mindre då du kan "tanka" i vanligt eluttag. Och du kan även ta med ett extra batteri.

Kan man köpa moped utan körkort?

AM-körkort eller förarbevis De måste ha ett AM-körkort för att få köra EU-moped (klass I).

Vilken moped går att trimma mest?

När man trimmar en veteran moped så får man inte ut lika mycket effekt som en ny moped, men dom nyare mopederna är liter mer känsligare för trimning.

Vad är bäst 4 takt eller 2 takt moped?

En motor av typen 2-takt har oftast en aning högre effekt än en lika stor motor av typen 4-takt. En 4-takt är däremot miljövänligare och har en jämnare och tystare gång. Bränslemässigt är den stora skillnaden att en 2-taktsmotor konsumerar både 2-taktsolja och bensin som måste fyllas på kontinuerligt.

Vad är bäst klass 1 eller 2?

Moped klass 2 har en lägre maxhastighet än klass 1 och får köras i upp till 25 km/timmen. Moped klass 2 körs på vanliga cykelvägar eller på bilväg (och får köras i bussfil). Åldergränsen för att köra moped klass 2 är femton år.

Hur mycket drar en moped 2 takt?

moppen har gått totalt ca 160km.. men dom brukar dramycket min kompis baotian helt orginal drar runt 0.3-0.4 och din är tvåtakt så är inte så jätte farligt. men dom brukar dramycket min kompis baotian helt orginal drar runt 0.3-0.4 och din är tvåtakt så är inte så jätte farligt.

Hur mycket kostar full tank moped?

Jag kunde komma cirka 20-25 mil på en 5-5.5 liters tank. Men det skiljer ju väldigt mycket mellan en 4-taktare och en 2-taktare. Räknade på syrrans aprilia SR50 Ditech och den drog ca 0.2l-0.3/mil med mig på (140kg) Och tanken rymmer 8 liter tror jag det var. Jag kunde komma cirka 20-25 mil på en 5-5.5 liters tank.

Hur mycket effekt ger ett trimrör?

Ingen som vet säkert ifall det ger lika mkt effekt ?? Alla olika modeller av trimrör ger olika effekter. Vanligast är att ett ''dolt'' trimrör ger ungefär samma som ett urpluggat originalrör. Sluta noja er över hur fan röret ser ut.