:

Vad är det för skillnad på skaljacka och softshell jacka?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är det för skillnad på skaljacka och softshell jacka?
  2. När har man softshell jacka?
  3. Hur vattentätt är softshell?
  4. Varför softshell jacka?
  5. När använder man en skaljacka?
  6. När ska man använder softshell overall?
  7. När kan man börja använda skalkläder?
  8. När har Polarn och Pyret rea?
  9. När passar skalkläder?

Vad är det för skillnad på skaljacka och softshell jacka?

Skal eller softshell Softshelljackan är av ett mjukare tyg än skaljackan. En softshelljacka andas mer, och funkar om du ska vara aktiv och det inte spöregnar. Den står inte emot regn och vind lika bra som en skaljacka.

När har man softshell jacka?

När passar det att använda en softshelljacka egentligen? – De är perfekta att bära fram till att snön kommer, och är sedan perfekta när snön börjar försvinna igen. Det är alltså en fritidsjacka för höst och vår. Tyget andas på ett bra sätt, så du kan också ha den till olika typer av träning under vintern.

Hur vattentätt är softshell?

Trots att softshell inte är vattentätt, är det vattenavstötande och ger ett utmärkt skydd mot vind, kyla, snö och regn. Materialet har en stor fördel vid hög aktivitet just för att kroppsvärmen är med på att avdunsta fukten som bildas och lagras i jackan.

Varför softshell jacka?

Softshell: En softshelljacka är mjuk, lätt och andas oftast bättre än en skaljacka. Den här typen av jacka är tänkt att du ska kunna röra dig ledigt och fritt i, utan att bli för svettig. Skaljacka: En skaljackas användningsområde är oändlig, men den viktigaste funktionen är att hålla både vind och vatten ute.

När använder man en skaljacka?

En skaljacka är det bästa alternativen när du ska på en utomhusaktivitet där vädret kan variera. När du rör dig så skapas värme och fukt från din kropp som du vill ska kunna ta sig ut, samtidigt som att du vill kunna vara skyddad från väder och vind utifrån.

När ska man använder softshell overall?

Softshell är ett mjukt och vindtätt material, men som inte är helt vattentätt. Det har dock prima ventilerande egenskaper och materialet är väldigt snabbtorkande. Softshell passar för de flesta aktiviteter, förutom om regnet står i backen. Där vinner de vattentäta plaggen.

När kan man börja använda skalkläder?

Skalkläder är ofodrade, vindtäta byxor och jacka/overaller, som släpper igenom fukt från inre lager bra. Många skalkläder är även motståndskraftiga till väta och kan användas när det är blött ute, men inte under ihållande regn. Skalkläderna används med eller utan mellanlager, beroende på temperatur och aktivitet.

När har Polarn och Pyret rea?

Polarn och Pyret mellandagsrea 2021- allt om POP julrea (+rearea) Vanligtvis börjar Polarn o pyret julrea den 26 december men i år börjar de innan jul, redan den 22 december.

När passar skalkläder?

En skaljacka kan användas under hela året så länge ni klär efter lager-på-lagermetoden. Det är alltså bara plaggen under skaljackan som behöver bytas ut så att ni under de kalla månaderna ser till att klä barnet med varma plagg, och under sommarhalvåret bara har en sval tröja under jackan.