:

Hur länge håller en Carpe Diem säng?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge håller en Carpe Diem säng?
  2. Vem tillverkar Carpe Diem sängar?
  3. Var tillverkas Carpe Diem sängar?
  4. Vem myntade uttrycket Carpe Diem?
  5. Vem äger Carpe Diem?

Hur länge håller en Carpe Diem säng?

Hantverkarna på Carpe Diem Beds signerar personligen varje färdigställd säng och går på så sätt i god för att ram och resårer kommer hålla i minst 20 års tid. På alla ställbara sängar lämnas dessutom en 10-årig garanti på motordelen.

Vem tillverkar Carpe Diem sängar?

Hilding Anders, Europas ledande sängtillverkare, förvärvar Carpe Diem Beds of Sweden med bas i Lysekil. ”Vi har tittat på Carpe Diem under en längre period och är glada över att kunna addera ett av Nordens ledande premiumsängvarumärken till vår portfölj”, säger Anders Pettersson, VD och koncernchef för Hilding Anders.

Var tillverkas Carpe Diem sängar?

Carpe Diem är svensktillverkade och högkvalitativa sängar med väldigt god följsamhet från Lysekil.

Vem myntade uttrycket Carpe Diem?

Aforismen myntades av den romerske poeten Horatius på 20-talet f.Kr. och återfinns i bok 1 av dennes samlade oden. I Oden 1.11 läser vi följande: carpe diem, quam minimum credula postero, dvs. ”fånga dagen, förlita dig så lite som möjligt på framtiden”.

Vem äger Carpe Diem?

Nedläggningen påverkar 40-talet anställda på fabriken i Lysekil och produktionen flyttas till en modernare fabrik i Rydaholm i Småland. Björn Edwardzon på Hilding Anders som äger Carpe Diem, säger att flytten ska göra dem mer konkurrenskraftiga.