:

Hur refererar man till WHO?

Innehållsförteckning:

  1. Hur refererar man till WHO?
  2. Hur referera till svensk ordbok?
  3. Hur ofta kommer SAOL ut?
  4. Vad är skillnaden på SAOL och SAOB?
  5. När kommer nästa SAOL?
  6. När kommer SAOL 15?

Hur refererar man till WHO?

I den löpande texten hänvisar du till ett verk genom att skriva upphovspersonens efternamn och publiceringsår inom parentes. Praxis kring hur hänvisningen placeras i texten varierar, men grundregeln är att varje gång du använder uppgifter från en ny källa ska du skriva en hänvisning i texten.

Hur referera till svensk ordbok?

Efternamn, A. A. (utgivningsår). Titel på uppslaget. I B. Efternamn (Red.), Titel på uppslagsverk eller lexikon. Utgivare.

Hur ofta kommer SAOL ut?

Den första upplagan av SAOL utkom 1874. Redan nu börjar arbetet med den fjortonde upplagan som beräknas komma ut om tio år.

Vad är skillnaden på SAOL och SAOB?

Svenska Akademiens ordbok, SAOB, är en omfångsrik historisk ordbok över svenska språket från 1521 till våra dagar och innehåller ca 500 000 ord. Svenska Akademiens ordlista, SAOL, är en koncentrerad ordlista med en begränsad mängd ordförklaringar i ett band och innehåller ca 126 000 ord.

När kommer nästa SAOL?

Den första upplagan av SAOL utkom 1874. Redan nu börjar arbetet med den fjortonde upplagan som beräknas komma ut om tio år.

När kommer SAOL 15?

Svenska Akademiens ordlista (SAOL) utkom med sin första upplaga 1874. Den nu aktuella är den fjortonde, publicerad 2015. Den innehåller cirka 126 000 nusvenska ord med uppgifter om ordens stavning, uttal, böjning, stil och i många fall betydelse.