:

Vilken våtdräkt till Vansbro?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken våtdräkt till Vansbro?
  2. Hur jobbigt är vansbrosimmet?
  3. Hur träna inför Vansbrosimmet?
  4. Hur lång tid tar det att simma Vansbrosimmet?
  5. Hur många brukar simmar vansbrosimmet?

Vilken våtdräkt till Vansbro?

Enligt Vansbrosimningens tävlingsbestämmelser får neoprenet i våtdräkten inte vara tjockare än 5 mm, men två till tre millimeter är generellt sett lagom tjockt, både vid frisim och bröstsim.

Hur jobbigt är vansbrosimmet?

Mål – behagligare lopp Kan du crawla men är van att simma ensam, eller med andra simmare på behörigt avstånd, så kan starten av Vansbrosimningen kännas som en galen torktumlare med främmande armar och ben överallt. Det kan vara svårt att komma in i simningen och hitta rätt fokus.

Hur träna inför Vansbrosimmet?

Om du har högre ambitioner kommer du även tjäna på att träna styrka och kondition under det kommande året. Styrketräning för hela kroppen är bra, men det är framförallt överkroppen med rygg, bål, armar och axlar som behöver tränas eftersom det främst är dessa muskler som driver dig framåt under simning.

Hur lång tid tar det att simma Vansbrosimmet?

Snittiden för ett genomförande av loppet för en motionär är 1 timme och 9 minuter. – De vanligaste kommentarerna efter loppet brukar vara ”Det var inte så farligt” och ”Oj, det här var enkelt”, säger Madelene Håll, kommunikatör på Vansbrosimningen.

Hur många brukar simmar vansbrosimmet?

Ämnen i artikeln: Vansbrosimmet Dalarna En svensk klassiker Visa fler... Det är en av fyra svenska klassiker. Första veckan i juli kommer tusentals personer från hela världen till Vansbro i Dalarna för att simma.