:

Vilken vas till rosor?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken vas till rosor?
  2. Vad ha i Golvvas?
  3. Vilka vaser behöver man?
  4. Hur hög vas?
  5. Hur sätter man blommor i vas?
  6. Hur ofta ska man byta vatten i vas?

Vilken vas till rosor?

Hög cylindervas De är fantastiska med blommor som har långa stjälkar, såsom rosor, liljor eller gladiolus. Den här formen utgör också en av de bästa vaserna för solrosor, pioner och hortensia. Blommor som har ett rejält lövverk skapar också mer volym när de sätts i en hög rund golvvas.

Vad ha i Golvvas?

En rak och hög vas passar att ha pampasgräs, liljor eller amaryllis i till julen. Den formen på vas passar bra med höga kvistar om man vill att de ska stå någorlunda rakt. Men kom ihåg att inte köpa en för stor vas för då krävs det väldigt många och stora blommor för att fylla vasen och det blir svårt att arrangera.

Vilka vaser behöver man?

De lite högre blommorna och kvistarna behöver just en högre vas – den höga glasvasen är perfekt! Här ryms inte den breda buketten utan till exempel 2-3 höga liljor. En blommande kvist från trädgårdens träd passar också alldeles utmärkt!

Hur hög vas?

Det viktigaste att tänka på när du väljer vas för snittblommor, är vart du ska ha buketten. - Har du en väldigt hög bukett vill du ha en hög vas och då står den bäst vid sidan på ett sidobord till exempel. Om du däremot vill ha din bukett på matbordet är det bättre med en lägre vas, tipsar Malin.

Hur sätter man blommor i vas?

Var placerar jag vasen med blommorna? Låt gärna vasen med blommorna på en ljus plats men inte i direkt solljus, drag eller för nära ett varmt element. Undvik även att ställa blommorna i närheten av ett fruktfat eller julgranen eftersom de avger etylengas vilken gör att blommorna vissnar snabbare.

Hur ofta ska man byta vatten i vas?

Om du har fått blomnäring med buketten kan du nöja dig med att fylla på vattnet var och varann dag. Om du inte har någon blomnäring ska du snarare byta vatten då och då, helst varje dag.