:

Kan man ta bort EGR-ventil?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ta bort EGR-ventil?
  2. Vad är EGR kylare?
  3. Vilken reningseffekt har ett EGR system?
  4. Vad menas med arbetsförlopp i en motor?
  5. Måste man ha EGR?

Kan man ta bort EGR-ventil?

En bortprogrammering av EGR-ventilen kommer göra så att motorn går som den borde och vi kan ta bort alla felkoder som den gett upphov till. 1500:- kostar det att stänga av EGR-ventilen för bilar som går att programmeras genom OBD-uttaget. För bilar som kräver demontering av motorstyrdon är kostnaden från 2000:-.

Vad är EGR kylare?

EGR innebär att man via en eller flera EGR-ventil(er) leder tillbaka avgaser till insugningssidan. Avgaserna kommer att verka som en inert gas under förbränningen, vilket sänker topptemperaturen under förbränningen. Detta medför att kväveoxiderna kan sänkas kraftigt.

Vilken reningseffekt har ett EGR system?

EGR-ventilen gör att avgaserna skickas in i förbränningskammaren en andra gång, en så kallad återcirkulation. Genom att värma upp sotpartiklarna en gång till minskas mängden av kväveoxider (NOx) i avgaserna och således minskas föroreningarna.

Vad menas med arbetsförlopp i en motor?

I fyrtaktsmotorn går det fyra takter för att genomföra ett arbetsförlopp eller arbetscykel. Arbetsförloppet upprepar sig hela tiden som en serie. Inloppstakten: Under den första takten rör sig kolven nedåt i cylindern och inloppsventilen är öppen.

Måste man ha EGR?

Väljer du att koppla bort EGR-ventilen får du en motor med högre verkningsgrad och bättre effekt. Du får inte heller sot, olja eller bränsle som fastnar i insugningsrör eller andra ventiler, vilket också påverkar bilens motor.