:

Vad är Digimail?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Digimail?
  2. När blir man delgiven Kronofogden?
  3. Finns min Myndighetspost som app?
  4. Hur byter man digital brevlåda?
  5. Får man betalningsanmärkning av föreläggande?

Vad är Digimail?

Digimail är Sveriges första digitala brevlåda som öppnade upp möjligheter för dig som konsument att gratis och säkert ta emot post från myndigheter och företag samtidigt som du minskar din påverkan på miljön.

När blir man delgiven Kronofogden?

Domstolen anser att du har tagit del av handlingen två veckor efter att domstolen skickade det första brevet till dig. Om det första brevet exempelvis skickades till dig den 1 april anses du vara delgiven den 15 april. Tänk på det här så länge målet pågår: Meddela domstolen om du byter bostadsadress eller e-postadress.

Finns min Myndighetspost som app?

I Min myndighetspost får du post från myndigheter, kommuner och regioner digitalt istället för på papper. Brevlådan är gratis och säker. Du loggar in med din e-legitimation, t ex BankID eller Freja eID Plus och läser din post på mobilen, datorn eller läsplattan.

Hur byter man digital brevlåda?

Du kan välja att ta emot all din post digitalt, eller själv bestämma vilka myndigheter du vill ska nå dig i Kivra. I inställningar kan du hantera alla avsändare. Och om du ångrar dig kan du när som helst avsluta tjänsten och få din post på papper igen.

Får man betalningsanmärkning av föreläggande?

Att du får ett inkassokrav eller ett betalningsföreläggande från Kronofogden innebär inte att du automatiskt får en betalningsanmärkning. Du kan protestera mot ett felaktigt krav precis som du kan göra med en felaktig faktura.