:

Hur använder man Honingsverktyg?

Innehållsförteckning:

 1. Hur använder man Honingsverktyg?
 2. Vad är Honingsverktyg?
 3. Varför hona cylinder?
 4. Vad är ett Cylinderlopp?
 5. Hur mycket ska man hona?
 6. Hur borrar man upp en cylinder?
 7. Vad finns det för olika cylindrar?
 8. Vilka typer av pneumatiska cylindrar finns?
 9. Vad betyder smidda?
 10. Finns i motor vev?

Hur använder man Honingsverktyg?

Vissa honingsverktyg kan man köra torra, men min erfarenhet är att stenarna slits mer och dessutom kan de börja studsa mot ytan och ge fula märken i loppet. Med ”tunn olja” avses i stort sett vad som helst utom tjock olja (SAE 50) eftersom en tjockare olja lyfter stenarna från ytan.

Vad är Honingsverktyg?

För slipning av cylinderväggar. Justerbart anliggningstryck och böjlig axel. Drivs med borrmaskin.

Varför hona cylinder?

Ytan blir upp ruggad o mikro små repor. Större repor funkar inte att hona väck, då blir det inget kvar.

Vad är ett Cylinderlopp?

En cylinder är i maskinteknik en cylinderformad hålighet vari en kolv löper. Kolv och cylinder förekommer främst i kolvmotorer och andra kolvmaskiner samt i manövercylindrar (hydraulcylindrar och pneumatiska cylindrar).

Hur mycket ska man hona?

Sikta på att få ett 60 graders rutmönster. Dvs låg hastighet med upp-och-nedåt-rörelser i rätt proportion. Du måste veta den exakta anledning till varför du ska hona för att det ska bli bra, dvs så att du inte kör med stenarna halvvägs ute vid vändpunkterna t.

Hur borrar man upp en cylinder?

Det går inte att borra upp orginal cylinder till överdimensioner mer än 1.5mm störe och det ger ingen effektskilnad. (borrar du större blir cylinder vägarna för tunna och du får massa värme problem. Omdu mäter på orginal cylindern iner du snabbt att den inte går att ta upp till samma mått som bigbore kiten.

Vad finns det för olika cylindrar?

Typer av cylindrar

 • Dubbelverkande hydraulcylindrar.
 • Enkelverkande hydraulcylindrar.
 • Teleskopiskt verkande hydraulcylindrar.

Vilka typer av pneumatiska cylindrar finns?

Cylindrar- na är dubbelverkande pneumatikcylindrar och har inställ- bar ändlägesdämpning Den finns med två olika typer av cylinderrör, profilrör eller cylindriskt rör med dragstänger.

Vad betyder smidda?

De flesta kolvar är gjutna, även smidda men i det senare fallet så gjuter man ett grundämne som sedan smids till önskad form. Att smida innebär alltså att man lägger en varm metallklump mellan två stålformar som snabbt trycks ihop.

Finns i motor vev?

Inne i motorn finns en vevaxel. Motorn har bara en enda vevaxel, men utan denna axel fungerar inte motorn. Vevaxeln består av flera vevarmar som är hopfogade till en lång axel. Hur många vevarmar som finns, är beroende av antalet cylindrar i motorn.